Neinduplecarea parlamentarilor camarasi romani care s-au tinut de partea lui Nastase si nu l-au lasat pe mana justitiei seamana a conspiratie involuntara. Sau a inceput de secta.

Credinta deputatilor in dreptatea lui Nastase&Mitrea, in pofida Justitiei, ar trebui aplaudata. Acesti oameni isi apara convingerile, orice-ar fi, indiferenti la glasul Europei si la pericolul de a fi votati la toamna doar de rudele lor de gradul intai. Ei il pazesc cu inversunare pe Mitrea de sine insusi si pe Nastase de eventualitatea de a iesi basma curata la tribunal.

Daca i-ar fi rugat Basescu in secret sa-l tina pe Nastase deasupra Justitiei, ca sa-l piarda la toamna in ochii alegatorilor din Mizil, n-ar fi obtinut un asemenea rezultat. Nastase insusi, ratacit in labirintul imaginar al unei conspiratii politice impotriva sa, pare fericit ca deputatii se agata de el ca inecatul de pai, in loc sa numere voturile care l-au facut fericit miercuri ca pe tot atatea tinichele legate de coada lui politica.

Aidoma unui parinte de secta proaspat nascuta dintr-o deviatie a credintei spre o necunoscuta cale a Domnului, fostul presedinte al Camerei s-a refugiat pe blog ca in pustie si predica de-acolo variatiuni pe tema “cu moartea pre moarte calcand”.

Sustinatorii lui, pentru care dorinta de a-i da cu tifla lui Basescu e mai tare decat logica politica elementara, se lauda ca au facut un abuz mic pentru a preintampina unul mare, ceea ce pentru Nastase echivaleaza cu o dovada de sfintenie.

In aceasta operatiune a despartirii apelor in care se scalda deputatii, un Viorel Hrebenciuc, care e mai de partea lui Nastase decat cei care au pus pieptul intre el si sabia Justitiei, a votat pentru aplicarea legii. Asta nu pentru ca ar fi un adept neconditionat al aplicarii legii sau fiindca ar avea vreun dinte impotriva fostului presedinte al partidului sau.

Cinicul Hrebe stie ca mai degraba el i-a facut un serviciu lui Nastase, aratandu-i drumul spre Golgota, decat cei care au preferat sa-l sfinteasca pe barba lor, impotriva literei insensibile a Constitutiei care nu lasa loc pentru o minune parlamentara. Sectantii parlamentari ai acestei noi religii cu epicentrul la Tartasesti, locul de nastere al acestui Mesia al termopanelor, isi inchipuie probabil ca alegatorii din Mizil se vor duce in procesiune, la urne, sa-l voteze pe Adrian Nastase, intonand in cor “Crede si nu cerceta!”.

Cotidianul.