Exulta mitocanimea din sectorul lui Piedone. A bagat primarul palmieri! Daca oamenii cu scaun la cap care l-au votat nu isi dau acum peste mana, ar fi cazul s-o faca.

Carnavalul de la Venetia cu variatiuni cantat de un magar e o posibilitate incitanta in comparatie cu aberatia palmierilor lui Piedone. M-am dus sa-i vad ca sa nu scriu cu pacat. La televizor mai pareau cum mai pareau, dar in rondul cu pricina seamana cu rapirea din serai in aer public. Mai lipsesc camila, cadana si semiluna.

Udau niste baieti la ei, iar noaptea, bag mana-n foc, ii pazeste vreun politai, sa nu-i rusineze maidanezii si sa nu-i scrijeleasca boschetarii ambitiosi. Ieftini palmierii - 1.500 de lei bucata! Dar dezgropatul lor de la iarna cu macaraua, transportul si depozitarea - fiindca presupun ca nu-i ia Piedone acasa -, replantarea lor la primavara, toate astea in cativa ani vor bate pretul unui platan, 3.000 de lei.

Nu vreau sa cobesc, insa sunt toate sansele ca la iarna sa-i apuce pe palmieri dorul de casa si sa se usuce de tristete.

Imi plac palmierii, dar in Bucuresti par adusi cu de-a sila si au ceva din tichia de margaritar a chelului. Pentru cine n-are habar de specific local insolitul tipator al palmierilor lui Piedone o fi de admirat ca imobilele rozalii cu turnulete de pe la marginea orasului.

“Cu palmierii astia intram si noi in Europa!”, imi spune mandra o duduie usurata ca primarul a luat initiativa. Dar cu cactusii din care acelasi Piedone vrea sa faca garduri vii unde mai intram, daca nu cumva ne intra ei mai inainte? Sa nu-mi spuna nimeni ca fostul imparat al pietarilor din sectorul 6, rentier al spagii, a devenit profetul incalzirii globale si al efectelor ei asupra sectorului 4 din Bucuresti. Piedone s-a vazut calare pe sacul cu bani publici ai primariei sale si vrea sa arate ca nu doarme noaptea din cauza asta.

Cum sa-i cheltuiasca el mai judicios si mai vizibil? Uite cum! Bagam niste palmieri sa simta bucuresteanul briza Dubaiului printre ei si niscai cactusi, sa-i aminteasca de radacinile americane ale rudelor noastre de peste Ocean. Cu palmierii si cactusii lui Piedone prind curaj toti neispravitii care viseaza sa puna la pamant Bucurestiul istoric, imobil cu imobil, ca sa ridice in loc cladiri profitabile si moderne!

Prin Piedone, ura ceausista impotriva trecutului Capitalei Romaniei si obsesiile faraonico-scornicestene care au produs Casa Poporului capata nuantele nostalgiei fata de stranepotii lui Ali Baba veniti la studii in Bucuresti. Iar cucerirea Romaniei din anii ’90 de falangele reunite ale securistilor si arabetilor s-a intrupat azi in Piata Constantin Brancoveanu prin fantasmele de cocalar ale lui Piedone.

Cotidianul