Nu numai Theodor Stolojan a fost foarte vizibil la reuniunea de vineri a PD-L, ci si „maestrul de ceremonii“ Emil Boc, liderul partidului, intre doua avioane.

Probabil ca saptamana recent incheiata este una dintre cele mai delicate si mai dificile pentru seful de partid Emil Boc. A inceput-o in tensiuni care reprezentau efectul unei alte saptamani nebune pentru el si pentru partidul pe care il conduce (apropo de girul dat PRM) si a desavarsit acest parcurs jalnic prin prestatia obosita pe care a avut-o la lansarea lui Theodor Stolojan ca propunere de premier a „popularilor“.

In urma cu aproximativ o saptamana, una dintre ideile care incepusera sa bantuie, alimentata cu aluzii pline de subinteles inclusiv din interiorul PD-L, era aceea ca nu e de exclus varianta sacrificarii din fruntea partidului a lui Emil Boc.

O idee, fara discutie, exagerata pentru momentul actual pe care il traverseaza PD-L (un moment in care, dupa ce ai facut cateva gafe memorabile, atat iti mai lipseste - sa iti schimbi si liderul!), dar care spunea multe despre focul care arde mocnit in interiorul acestui partid. Tensiuni care au fost confirmate rapid de promptitudinea cu care inclusiv dl Boc a acceptat papara prezidentiala de la mijlocul saptamanii.

A venit apoi ziua de vineri. Lansare moale de candidat la functia de premier, moment bun, dar insuficient impachetat pentru public atunci cand a fost invocat numele Monicai Macovei ca probabil ministru al justitiei intr-un viitor Executiv si cateva declaratii ale dlui Boc venite sa confirme deruta in care se afla personajul politic pe care il joaca aceasta.

Una: dorind cu orice pret sa il atace pe Catalin Predoiu, i-a pus acestuia in carca dorinta (blamabila in sine, de altfel!) ca vrea sa schimbe procedurile de numire a inaltilor procurori (desi tinta ar fi trebuit sa fie Senatul, unde si reprezentatul PRM din Comisia juridica a votat in favoarea unui asemenea demers scandalos). A doua: PD-L nu va uita si nu va ierta comportamentul PNL de a-i da afara de la guvernare pe democrati; o afirmatie ciudata in conditiile in care exista tot mai multe indicii ca pedelistii negociaza cu penelistii pentru un viitor cabinet. A treia: ca Guvernul a pus in mod special in Legea votului uninominal anumite „crapaturi“ de natura constitutionala pe care le va dovedi PRM in contestatia care se judeca in zilele urmatoare si ca PD-L e dator, prin vocea dlui Boc, sa avertizeze alegatorii de asta; daca e asa, de ce partidul pe care il conduce nu a facut el singur si mai din timp o asemenea sesizare?

Ca si dl Stolojan, si Emil Boc a parut foarte obosit. Din pacate pentru amandoi, competitia electorala nu s-a terminat: ea abia acum incepe.

Cotidianul