Intamplari adevarate, cu parinti inconstienti, petrecute in aceasta toamna la o gradinita de stat din Drumul Taberei. Consemnate de matematicianul Dan Selaru pe blogul sau, Romania Obiectiva

Luni, ora 8, părintele aduce copilul cu febră la grădiniţă. Asistenta nu-l lasă să intre. Trece de ea, lasă copilul pe hol şi pleacă. E oprit de nenea de la pază, copilul intră în convulsii cu 42 temperatură. După o oră de discuţii, destul de voioase, copilul e luat acasă.

Marţi pe la prânz. Un copil din grupa mică, nou venit, face o criză de epilepsie şi intră în comă. Asistenta se descurcă, vine Ambulanţa, vine SMURD-ul, copilul e salvat. Acum e la terapie intensivă la spital. În avizul medical al copilului nu scrie aşa ceva, nimeni nu ştia. Azi vine părintele şi face scandal că, de ce s-a chemat ambulanţa, că s-a făcut prea mult scandal.

Miercuri, de dimineaţă. Părintele aduce copilul, nou venit, în grădiniţă, la prânz dă telefon şi spune, senin, că este diabetic copilul. Nimeni nu ştia, în avizul de la medicul de familie nu scria. Dacă-i dădeau nişte dulciuri la masă şi intra în comă?

Credeţi că sistemul de învăţământ şi cel de sănătate sunt singurele vinovate pentru ce se întâmplă?

Eu sincer cred că NU.

Grădiniţa este de stat şi totul este din ultimele trei zile.

Comenteaza pe blogul lui Dan Selaru