Florian Bichir: "Un stat care nu poate sa aiba grija de cetatenii sai, de natiunea care i-a fost incredintata, nu merita sa dainuie".

E putin spus ca statul roman este in prag de disolutie. E parazitat de lupte intestine, de scandaluri interminabile intre presedinte si prim-ministru, de acuzatii privind apartenenta unuia sau altuia la servicii secrete straine...

Acum doua zile a avut loc devastarea prin forta a Sediului Central al Comunitatii Romanilor din Serbia de la Varset. In ultimii doi ani, „persoane necunoscute“ - cum le place autoritatilor sarbe sa anunte - au inscriptionat lozinci xenofobe pe zidurile Comunitatii si au intrat cu forta de trei ori in birourile sediului central. De fiecare data, „persoanele necunoscute“ au cercetat documentele importante ale arhivei si au scormonit in baza de date din calculatoare, iar Ministerul Afacerilor Interne din Serbia nu a intreprins nimic. Acest fapt nu reprezinta o noutate: pe usa sediului asociatiei culturale Ariadnae Filum, din Bor, a mai fost scris, in doua randuri, „Mars din Serbia“ si desenate obscenitati, iar pe 6 iunie 2005 - au fost sparte ferestrele. Romania nu a luat pozitie! E prea ocupata sa se scuture de zoaiele care-i sunt puse in cap de politicieni marunti, care se jeneaza cand vine vorba de interesul national.

La cererea sa personala si a sutelor de credinciosi ortodocsi romani din Valea Timocului, Boian Alexandrovici a fost hirotonit preot pe 5 iunie 2005, la Schitul „Schimbarea la Fata“ din Muntii Retezat, de catre PS Daniil Stoenescu.

Tanarul preot roman de 20 de ani, din satul Malainita, raionul Negotin, a ridicat cu sprijinul credinciosilor, in gradina sa, o biserica ortodoxa cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ in care slujeste in limba romana. Ridicarea bisericii a isterizat autoritatile sarbe. Politia din Negotin a obtinut o autorizatie de demolare, iar oficialitati locale sarbe au cerut interventia armatei.

Integral in EVZ.