Ce ne trebuie Goldman Sachs sa se chinuie prin intermediari cand in Romania avem un Parlament si un Presedinte si o Curte Constitutionala dispuse sa atace leul din interiorul granitelor tarii?

Daca unii au incercat sa miste cursul leilor fara lei si, deocamdata au esuat, atunci si salariile pot creste fara ca banii sa existe pe termen mediu. BNR a reusit sa respinga un atac asupra leului, purtat de la Londra prin intermediarii din Romania. Speculatorii visau ca in urma unei actiuni concertate sa duca euro peste 4 lei.

S-au chinuit vreo doua saptamani. Mare scofala. In momentul in care presedintele Traian Basescu a inceput sa-si tina discursul la Cotroceni, euro cota pe piata la 3,53 lei pentru un euro. La ora 13:25 euro crescuse deja pana la 3,65 de lei pe euro, apoi 3,69 lei pe la 13:45, cand deja s-au incins talksourile.

Publicitate

Coincidenta? Discutiile privind riscurile la care este supusa economia nationala si prin aceasta costurile necesare pentru majorarea salariilor nu doar ale profesorilor, ca ceilalti bugetari nu se vor lasa mai prejos, nu au facut nici cat o ceapa degerata. Efortul bugetar pentru o asemenea crestere salariala nici macar nu mai conteaza. Presedintele a repetat de foarte multe ori ca ”sunt bani”.

Integral in Cotidianul