Cu ajutorul hingherilor din PSD, buldogul Vasile Blaga, cum premonitoriu l-a poreclit insusi seful statului, a fost prins in lat si eutanasiat politic, spune Ioana Lupea in editorialul Buldogul Blaga, eutanasiat de Basescu. Nu poate fi deloc o intamplare ca dupa ce seful statului le-a cerut sambata mandarinilor PDL Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu sa faca un pas in spate si sa lase posturile guvernamentale si din partid libere pentru tineri, altii decat clientii lor, cei trei s-au evaporat din cabinetul lui Emil Boc. Vasile Blaga a fost executat cu mana pesedistului Ilie Sarbu, un nou supus la curtea presedintelui, care a cerut si obtinut pentru PSD Ministerul Administratiei si Internelor, cel mult dorit de eroul integrarii. (Integral in EvZ)

In Arunca-te, Traiane! Doru Buscu povesteste cum considera el ca ar fi trebuit sa inceapa noua biografie a lui Traian Ungureanu:

Doi papuci, unul dupa altul, zboara in directia presedintelui. Basescu se piteste, agil, si scapa de primul. Al doilea insa il atinge un pic, foarte putin, in locul unde, pe vremuri, se gasea suvita.

- Cine-a dat? se aude, de sub pupitrul conferintei de presa, vocea aplecata si sovaitoare a sefului statului.

- Traian Ungureanu, domnule presedinte, ii raspunde consilierul pe probleme de aparare, in timp ce garzile SPP il imobilizeaza, in mijlocul multimii de jurnalisti, pe cel care, calcat in picioare si acoperit de ghionturi, zambeste impacat ca un martir. (Integral in Cotidianul)

In Basescu nu uita si nu iarta, Sabina Fati afirma ca Traian Basescu nu uita nici "noncombatul" de la alegerile locale, nici hotararea ministrilor sai din 2007, intre care Vasile Blaga, Radu Berceanu, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, de a ramane in guvern alaturi de Tariceanu, in loc sa treaca in opozitie dupa cum se hotarase la varf. In ochii presedintelui toti acestia sunt tradatori si nu mai merita o sansa, de aceea viitorul lor langa Basescu si in guvern este incert, in ciuda presiunilor exercitate de ei in partid sau chiar la Cotroceni. Fostii locotenenti ai presedintelui au cazut, se pare, iremediabil in dizgratie, fara sa aiba sentimentul culpei. Anihilarea lor de catre Traian Basescu ar putea deveni insa problematica pentru presedinte. Pe de o parte, fiindca acesti lideri controleaza partidul, iar Basescu va avea nevoie de logistica si banii PDL-ului in campania electorala pentru recastigarea fotoliului prezidential. Pe de alta parte, starnirea baronilor poate produce devieri de comportament in formatiunea prezidentiala. (Integral in Romania libera)