Mircea Marian, in editorialul sau "Patriciu intra in guvernul Boc", este de parere ca noul guvern are nevoie de un yesman ca Predoiu, nu de Macovei, care facea scandal in mai fiecare sedinta de guvern, de cate ori ii prindea pe colegii ei ca legiferau in favoarea intereselor de grup. "<>. Intuiti corect: aceasta era parerea lui Emil Boc despre Catalin Predoiu in urma cu mai putin de trei luni, atunci cand ministrul liberal al justitiei a vrut sa-l schimbe pe Daniel Morar de la conducerea DNA". Editorialul integral in EVZ.

In editorialul "Cum si-a dat Mitrea cu manivela", Adrian Ursu vorbeste despre incindentul in care Miron Mitrea ii promitea lui Dan Ioan Popescu ca ii va rupe beregata lui Mircea Geoana dovedeste fara echivoc nivelul tensiunilor din PSD, tocmai in mijlocul marii imparteli a puterii. "Pe Miron Mitrea l-am vazut in ultimii ani umbland cu manivela invelita in piele fina, asortata la costumele de stofa perlata. Calca moale pe cuvinte, in public, cu usoare accente de fermitate, dornic sa arate ca a absolvit magna cum laude si scoala de logopedie, si pe cea de bune maniere politice. Cand nimeni nu il mai supune la examen, redevine el: neam de manivela." Editorialul integral in Cotidianul.

Marius Nitu, in editorialul "Cum l-au ucis Boc si Geoana pe Mos Craciun", este de parere ca promisiunile facute in campania electorala de catre PSD si PD-L vor ramane simple promisiuni. Cei care au crezut sincer in promisiunile din timpul campaniei electorale se simt acum ca niste copii care au aflat ca Mos Craciun nu exista. Mosul nu vine, s-a pierdut in ceata crizei, iar sub pomul laudat al guvernarii PD-L & PSD sunt cutii frumos ambalate, cu funde stralucitoare care suna a gol. De exemplu, intr-un pachet erau o mie de kilometri de autostrada, 5.000 de km de drumuri nationale si 10.000 de km de drumuri judetene. Minunat cadou pentru cetatenii unei tari care n-au ce sa faca cu masinile, din cauza gropilor de pe sosele. Dar ce vrea sa faca acum Radu Berceanu, noul ministru al Transporturilor? Vrea sa umple de bors autostrada „Transilvania” si s-o scurteze pana la Targu Mures. Daca asta pateste cel mai mare proiect de infrastructura din Romania, ce sansa mai au niste prapadite drumuri judetene? Apoi, s-a vorbit de majorarea cu 50 la suta a salariilor celor din educatie, ca si majorarea substantiala a lefurilor celor din sanatate. Editorialul integral in Gandul.