Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul Romaniei din Nairobi, capitala Kenyei, transmite TVR Info, citind surse judiciare. Aparatorul lui Mihail Boldea, George Moloman, a confirmat pentru postul de televiziune ca acesta "s-a prezentat" duminica seara la consulat unde se afla de mai bine de 16 ore. Avocatul a declarat ca deputatul doreste sa revina in tara, fie insotit de autoritatile romane, fie singur.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania "maine sau poimaine", imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele. Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania.

Deputatul Mihail Boldea a declarat duminica, prin telefon, la Romania TV, ca se va intoarce singur in tara cu avionul pana la sfarsitul acestei saptamani si ca luni se va duce sa isi cumpere bilet de avion impreuna cu consulul din Nairobi, Kenya, unde sustine ca se afla. El a precizat ca nu a plecat din tara "de frica".

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat ca Boldea este "perfect localizat" si ca "in orice moment se poate declansa retinerea acestuia", dar ca interesul Romaniei este ca el sa fie adus in tara "prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain".

Deputatul Mihail Boldea a parasit, pe data de 17 martie 2012, teritoriul Romaniei pe cale terestra, prin vama Giurgiu, iar ulterior s-a imbarcat de pe aeroportul Ataturk din Istanbul spre o destinatie necunoscuta, a anuntat joi dimineata Codrut Olaru, procurorul sef al DIICOT.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Cererea a fost judecata si admisa joi de instanta suprema.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui numar de sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al DIICOT.