Mihai Razvan Ungureanu a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca nu se mai considera legat de liberali nici politic, nici afectiv, PNL fiind in momentul de fata "intr-o alianta impotriva naturii, un partid socialist", si ca "ia serios in considerare" demisia din aceasta formatiune. De asemenea, fostul premier a vorbit despre platforma de centru-dreapta pe care o va infiinta, mentionand ca aceasta nu este inca un partid, ci "o forma legala de asociere", iar o lansare oficiala a acesteia va avea loc dupa alegerile locale din 10 iunie.

"Eu nu cunosc ce vrea si ce nu vrea PNL-ul, eu va spun care este statutul meu in acest moment. Si cand va spun ca sunt un om de dreapta si merg cu cei care sustin dreapta, evident merg cu cei care sustin dreapta. PNL-ul in momentul de fata sustine dreapta? Nu cred! In momentul de fata PNL este intr-o alianta impotriva naturii. E un partid socialist", a spus Ungureanu, in cadrul emisiunii "Romania politica" difuzata de Realitatea TV.

Intrebat care sunt motivele pentru care mai ramane membru PNL in aceste conditii, el a raspuns: "As fi si eu curios sa stiu daca exista cu adevarat statutul de membru al lui Mihai Razvan Ungureanu in PNL, pentru ca de partea cealalta se spune ca nu, stiinta mea este altceva. Fiti convinsi insa de urmatorul lucru si repet ce am spus: nu vad absolut niciun impediment in a-mi da demisia formal si foarte clar din PNL. Este partidul care m-a dat jos, a dat jos Guvernul Ungureanu, s-a exprimat in felul in care a izbutit sa o faca pe seama motiunii de cenzura, deci afectiv in momentul de fata, sau politic, nu vad ce ne-ar putea lega".

Intrebat daca a decis deja sa demisioneze din PNL, Ungureanu a spus ca "acest lucru este foarte serios luat in considerare".

MRU despre Initiativa Civica de Centru Dreapta si cine va face parte din ea: Va exista o lansare oficiala dupa alegerile locale

  • Initiativa Civica de Centru Dreapta nu este un partid, este o forma legala de asociere in vederea promovarii unui interes care evident se va descarca politic. Asta nu inseamna ca se transforma intr-un partid politic. Tinta sunt alegerile din toamna si vom vedea mai departe ce va mai fi.
  • (Ce nume se regasesc in aceasta platforma?) In primul rand nu le-am cerut parerea, daca imi pot da voie sau nu sa le pronunt numele si mi se pare decent sa procedez in felul acesta. Tot asa cum nu am sa va pot pomeni nume dintre cele peste 5000 de mailuri pe care le-am primit in decursul a catorva zile. Intr-o majoritate covarsitoare, 99%, oameni care sunt interesati de un altfel de a face politica in Romania.
  • Va exista o lansare oficiala a acestei asocieri dupa ce framantarile din campania pentru locale se vor fi terminat si atunci veti vedea printre membrii fondatori numele celor care sprijina
  • In acest moment, ea nu este partid. Daca sustinatorii acestei platforme vor constata ca este nevoie de a o considera apta de a deveni partid, probabil ca se va face partid. Pana pe 10 iunie nu vorbim de nimic altceva decat de o formula de asociere. 
  • In momentul de fata genereaza simpatie, interes, primeste principii si la un moment dat se va lansa public. Ce va presupune ea mai departe? Speranta este ca dreapta sa se prezinta coeziva in alegerile din toamna. Cum este dreapta reprezentata in Romania? Prin partide, PDL este cel mai important partid in dreapta, cel mai bine organizat, cel mai bine structurat, cu impactul activ cel mai mare.