UPDATE Oficiul Registrului National al Informatiilor de Stat a dezmintit informatiile aparute la B1 TV potrivit carora cativa demnitari ar fi participat ilegal la sedintele CSAT, fara a avea certificate ORNISS

de Redactia Stiri     B1 TV
Miercuri, 1 august 2012, 10:58 Revista Presei | Politic


UPDATE 3: Oficiul Registrului National al Informatiilor de Stat (ORNISS) a dezmintit, miercuri, informatia aparuta la B1 TV potrivit careia mai multi demnitari care fac parte din Consiliul Suprem de Aparare al Tarii nu ar fi avut certificate emise de aceasta autoritate, anunta B1 TV Postul de televiziune B1 TV sustinuse ca presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, ministrul de Interne Ioan Rus, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, ministrul Justitiei, Titus Corlatean si ministrul de Externe Andrei Marga ar fi participat la sedintele Consiliului Suprem de Apararare a Tarii fara a avea certificate ORNISS, conditie obligatorie pentru participarea la aceste sedinte, conform legii. Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) exercita atributii de reglementare, de autorizare, evidenta si control cu privire la protectia informatiilor clasificate. Potrivit legii, obtinerea certificatului ORNISS este obligatorie pentru orice membru CSAT. B1 TV a sustinut ca a obtinut informatiile difuzate in urma unei solicitari facute catre Oficiul Registrului National al Informatiilor de Stat (ORNISS).

UPDATE 1: Ministerul Justitiei precizeaza, intr-un comunicat, ca "Accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) si e), este garantat, sub conditia validarii alegerii sau numirii si a depunerii juramantului, pentru urmatoarele categorii de persoane: Presedintele Romaniei; primul-ministru; ministri; deputati; senatori."

UPDATE 2: "Ministrul apararii nationale, domnul Corneliu Dobritoiu, poseda autorizatie de acces la informatii clasificate nivel Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), emisa la data de 10.05.2012, valabila patru ani", arata Ministerul Apararii Nationale, intr-un comunicat.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii este autoritatea administrativa autonoma investita, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si siguranta nationala, conform Legii 415 din 27 iunie 2002. Potrivit aceluiasi text, presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al CSAT, premierul pe cea de vicepresedinte, iar membrii Consiliului sunt: ministrul Apararii nationale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor externe, ministrul Justitiei, ministrul Industriei si resurselor, ministrul Finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

 • Ministerul Justitiei: Accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, garantat prin juramant pentru presedinte, prim-ministru, ministri, deputati si senatori

Ministerul Justitiei precizeaza, intr-un comunicat, ca "Accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) si e), este garantat, sub conditia validarii alegerii sau numirii si a depunerii juramantului, pentru urmatoarele categorii de persoane: Presedintele Romaniei; primul-ministru; ministri; deputati; senatori, care, in concordanta cu atributiile specifice, sunt indreptatite sa aiba acces la informatiile clasificate fara indeplinirea procedurilor prevazute la alin. (1) - (3), respectiv la art. 28, in baza    unor proceduri interne ale institutiilor din care acestia fac parte, avizate de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, dupa ce au luat cunostinta de responsabilitatile ce le    revin privind protectia informatiilor clasificate si au semnat angajamentul scris de pastrare a secretului prevazut la art. 36 alin. (3)."
 
Ministerul Justitiei mai arata ca, "in cazul ministrului Justitiei, Titus Corlatean, aceste proceduri au fost indeplinite. Pe cale de consecinta, nu exista si nu a existat nici un impediment legal pentru participarea ministrului Justitiei la sedintele CSAT. Mentionam ca in indeplinirea atributiilor detinute anterior in domeniul politicii externe, inclusiv in relatiile cu Alianta Nord Atlantica, Titus Corlatean a parcurs procedurile de verificare institutionale prevazute de lege, proceduri care au fost finalizate la acel moment cu obtinerea certificatului ORNISS."


 • Ministerul Apararii: Ministrul apărării naţionale posedă autorizaţie de acces la informaţii clasificate nivel Strict Secret de Importanţă Deosebită

"Ministrul apărării naţionale, domnul Corneliu Dobriţoiu, posedă autorizaţie de acces la informaţii clasificate nivel Strict Secret de Importanţă Deosebită (SSID), emisă la data de 10.05.2012, valabilă patru ani", arata Ministerul Apararii Nationale, intr-un comunicat.

De asemenea, ministrul apărării naţionale deţine documente de securitate pentru acces la informaţii NATO şi UE clasificate, se mai precizeaza in comunicat.

Ministerul Apararii arata si ca, "În conformitate cu Legea nr. 268 din 01/10/2007 pentru completarea art. 7 din Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, accesul la informaţii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) şi e), este garantat, sub condiţia validării alegerii sau numirii şi a depunerii jurământului, pentru următoarele categorii de persoane: Preşedintele României; primul-ministru; miniştri; deputaţi; senatori, care, în concordanţă cu atribuţiile specifice, sunt îndreptăţite să aibă acces la informaţiile clasificate fără îndeplinirea procedurilor prevăzute la alin. (1)-(3), respectiv la art. 28, în baza unor proceduri interne ale instituţiilor din care aceştia fac parte, avizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, după ce au luat cunoştinţă de responsabilităţile ce le revin privind protecţia informaţiilor clasificate şi au semnat angajamentul scris de păstrare a secretului prevăzut la art. 36 alin. (3)."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12146 vizualizari

 • -53 (67 voturi)    
  Yrina (Miercuri, 1 august 2012, 11:11)

  Raluca26 [utilizator]

  Ne-am săturat de scandal. Ne-am săturat de politică. Românii au o singură cerere la politicieni: opriţi-vă odată! Altfel ne distrugeţi. Prin astfel de declaraţii războiul şi dihonia în societatea românească se va amplifica. E ultimul lucru de care avem nevoie.
  • +20 (24 voturi)    
   Ah, mi-e dor de Andries... (Miercuri, 1 august 2012, 11:21)

   robert.b [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   Liniste, liniste,
   Aproape-n-toata tara...

   Cantecul asta a fost scris cu dedicatie pentru prostia care pe apasa pe toti sub iliescu. Mie mi-e dor de Andries, tie ti-o fi de tatuca?

   Dar de curatenie, ai auzit? De diferenta intre liniste in legalitate si cea in hotie? Dormi linistit, tzutzu-mutzu vegheaza pentru tine...
   • +6 (12 voturi)    
    Ce spune legea? (Miercuri, 1 august 2012, 12:53)

    Cel [anonim] i-a raspuns lui robert.b

    Stii ce spune legea referitor la acordarea acestor certificate?
    Nu se acorda celor care ei sau rudele lor apropiate au: "c) dacă este sau a fost membru al unei organizaţii care a încercat, încearcă sau susţine răsturnarea ordinii constituţionale prin mijloace violente, subversive sau alte forme ilegale;"

    aplicabil in cazul lui ponta

    "f) a demonstrat lipsă de loialitate, necinste, incorectitudine sau indiscreţie;"

    Toti cei care sunt santajabili de antene
    "i) poate fi supus la presiuni din partea rudelor sau persoanelor apropiate care ar putea genera vulnerabilităţi exploatabile de către serviciile de informaţii ale căror interese sunt ostile României şi aliaţilor săi."
  • +18 (22 voturi)    
   Prin 2007 (Miercuri, 1 august 2012, 11:22)

   Jimmy Hoffa [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   aia care l-au suspendat pe Base voiau liniste. Dialogul, dezbaterea, protestul nu pot avea loc niciodata in liniste. Fiti vocali, spuneti ce va deranjeaza, spuneti ce va bucura!!!
  • +22 (26 voturi)    
   ?? (Miercuri, 1 august 2012, 11:30)

   /./ [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   Corect, ne-am saturat de scandal dar in cazul in care cei enumerati mai sus au gresit si au gresit cu buna stinta dupa parerea mea sa plateasca.Nimeni nu tb sa fie mai presus de lege in romania, cine greseste sa plateasca.
  • +21 (25 voturi)    
   CSAT (Miercuri, 1 august 2012, 11:38)

   voltaren [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   Ai inteles ca este vorba de siguranta nationala deci a fiecarui cetatean ? Steagul NATO a fost scos de la Cotroceni cat a stat Crin acolo . Priveste pozele sau filmarile declaratiilor presedintelui interimar si ai sa te convingi .
  • +19 (21 voturi)    
   Yri (Miercuri, 1 august 2012, 11:40)

   BarbaCot [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   Draga mea, daca aceste investigatii sunt adevarate avem o alta problema. Oamenii astia trebuie sa raspunda in fata legii, daca mai exista asa ceva pt ei.. Sau consideri ca in nevoia de a nu mai da rahatul in public, aceste informatii trebuie tinute secret? Carevasazica astia pot face ce vor ei, cum voi ei, cand vor ei atata timp cat nu e "scandal". Nu conteaza ca e ilegal sau nu, important e sa nu fie "scandal" .. Come on! Grow up! Legea tebuie sa fie una pt toti!
  • +16 (20 voturi)    
   Hehe (Miercuri, 1 august 2012, 11:50)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   Cu suficienta liniste ajunge si Voicu sa participe la sedintele CSAT, poate chiar sa le conduca . Liniste am zis ,ca nu putem fura nimic de-atata zarva !
  • +16 (18 voturi)    
   da da ai dreptate (Miercuri, 1 august 2012, 11:52)

   danut lupascu [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   dar spune asta si bolsevicilor, ei cred ca e ca in '47 sau '48, sunt atat de frustrati ca au furat atat si tot pe locul II,
  • +17 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 august 2012, 11:54)

   [anonim] i-a raspuns lui Raluca26

 • +51 (57 voturi)    
  Penal (Miercuri, 1 august 2012, 11:12)

  Angoasat [utilizator]

  Se incadreaza la penal sau nu? e incredibil cum derbedeii astia au ajuns la butoane..trebuie analizat de catre d-l Tapalaga
 • +19 (23 voturi)    
  hmmmm (Miercuri, 1 august 2012, 11:15)

  ekek [utilizator]

  curat neconsitutional
  in 3 zile cat a stat interimar a comis gafe mai multe si mai grave decat cele pt care a fost suspendat Base.
 • +13 (15 voturi)    
  Pedeapsa? (Miercuri, 1 august 2012, 11:17)

  AntonH [utilizator]

  Care e pedeapsa pentru o asemenea fapta?
 • +16 (18 voturi)    
  andei marga (Miercuri, 1 august 2012, 11:17)

  mos ion roata [utilizator]

  trebuia sa participe in calitate de pretin a lui Putin.
 • +11 (13 voturi)    
  Stati linistiti (Miercuri, 1 august 2012, 11:20)

  CorinaC [utilizator]

  Voi credeti ca cei de la administratia prezidentiala le-o fi aratat astora ceva secrete? Fiti seriosi! Le-au dat Fota si baietii aia peste degete cand au vrut sa se uite prin documente! Aveau ordin de la Base sa nu-i lase sa puna mana pe nimic pe Antonescu and Co. Sedinta aia CSAT convocata de Antonescu a fost de fapt o intalnire la o cafea, asa, aiurea. Iar pe laptopurile si calculatoarele de pe acolo, pana revine Base, ruleaza jocuri pentru copii.
  Base si-a sigiliat biroul;
  I-a lasat lui Antonescu niste telefoane pentru esalonul 3 ...
  Asadar, relax :)
 • +18 (20 voturi)    
  Grav (Miercuri, 1 august 2012, 11:26)

  Sorrows [utilizator]

  Mie informatia asta, daca se verifica, mi se pare foarte grava. Pot fi urmariti penal cei numiti mai sus?
 • +14 (16 voturi)    
  INCREDIBIL !!!! (Miercuri, 1 august 2012, 11:30)

  elena-bc [utilizator]

  Zi de zi avem tot mai multe motive de lipsa de caracter a celor 2 ciumpalaci care au ajuns SUS prin LOVITURA DE PARLAMENT alcatuind majoritatea parlamentara din tradatori , traseisti ,turnatori, penali etc Rezultatul bani cheltuiti din PIB-ul Romaniei -platit de noi : Eu NU am votat acordand astfel vot de BLAM acestor viitori puscariasi care ne-au facut de rasul lumii !! Perfidie , duplicitate , hotie ,tupeu ,numele tau e USL !!!
 • +15 (17 voturi)    
  Am scapat tara de dictaura (Miercuri, 1 august 2012, 11:35)

  Raluca26 [utilizator]

  Felicitari d-lui Basescu si PDL-ului pentru ca nu ne-au lasat pe mana lui Ponta Mincinosul si acolitii!
  Basescu, n-a fost invins de romani, deoarece doar 37 % au votat ptr demitere, restul au fost fraude pana la 46%!! Si sa nu fi fost fraude, mai mult de 53% AU BOICOTAT, deci voi astia care mintiti la comanda lui Felix, retineti ce va spun: MAI MULT DE JUMATATE DIN POPULATIA TARII l-au dorit la Cotroceni pe Basescu si NU au iesit la vot!!!! AU BOICOTAT. Asta este mesajul corect!!!!! Asa ca, ati pierdut sume uriase de bani INUTIL si acum ii veti recupera pe spinarea noastra, banditilor, obsedati de putere si de comunism!! Va dam noi dictatura. V-ati bazat pe prostime , iata ca si aia s-au prins de manevrele bolsevice USL-inosilor!!!! Mortii revolutiei nu va iarta!!!
  • 0 (2 voturi)    
   democratie? (Miercuri, 1 august 2012, 14:10)

   zaphoss [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   "Basescu, n-a fost invins de romani, deoarece doar 37 % au votat ptr demitere" !!!!!!!!!!!!!!
   deci cu alte cuvinte Basescu i-a invins pe romani, deci adio democratie.
 • +13 (13 voturi)    
  o alta scapare a legii? (Miercuri, 1 august 2012, 11:38)

  goto [utilizator]

  ar trebuii completat articolul cu explicatii despre ce se intampla daca ministrii si presedintele nu au aceste certificate. nu se mai poate convoca csat-ul? si cum pot obtine aceste certificate?
  si nu s-a precizat: acesti domni care nu au certificat au fost avertizati ca nu au dreptul de a convoca sau de a participa la sedinta? daca da inseamna ca au incalcat legea cu buna stiinta.
  • +9 (11 voturi)    
   Principiul este... (Miercuri, 1 august 2012, 12:20)

   sln [utilizator] i-a raspuns lui goto

   ... ca necunoasterea legii nu te apara de consecintele faptelor tale. Exemplu: daca unul fura, este prins si spune ca el nu cunoaste legea care condamna furtul, nu este exonerat de consecinte.
   • +2 (4 voturi)    
    nu se aplica in acest caz (Miercuri, 1 august 2012, 13:26)

    cron [utilizator] i-a raspuns lui sln

    1. sln: principiul se aplica atunci cand actiunea nu poate fi controlata (ma duc si fac pipi pe alee in parc, ma urc fara carnet la volan etc) nu atunci cand un astfel de consiliu are secretari si membri care, in mod sigur, cunosc foarte bine procedurile; daca eu vreau sa intru sarind gardul intr-o unitate militara, sunt lasat sa intru si a doua zi sunt intrebat daca aveam acces sau nu ori sunt oprit din timp?
    2. daca ar fi fost cazul unei amenintari la adresa securitatii nationale se impunea neconvocarea CSAT pe motivul neavizarii ORNISS?
    goto a facut cel mai pertinent comentariu, asa ca nu-l strica!
 • +12 (14 voturi)    
  naspa (Miercuri, 1 august 2012, 11:38)

  1leu [utilizator]

  hopaaaa. bulau !
  ia de la nato lolek.
 • +13 (15 voturi)    
  Rezolva Ponta (Miercuri, 1 august 2012, 11:44)

  marvio [utilizator]

  Haide domnule, chemati-l pe Ponta si rezolva! Este specialist in orice certificari doriti! Are si Monitorul Oficial pe mana, tipareste orice certificate doreste fiecare!

  Ne va anunta maine ca certificarile ORNISS existau deja de acum 3 luni, dar nu fusesera inca tiparite!
 • +17 (19 voturi)    
  Incalcarea flagranta a legii (Miercuri, 1 august 2012, 11:44)

  pula [utilizator]

  Potrivit Lg.182/2002 nimeni nu poate avea acces la documente clasificate secret sau secret de stat fara autorizarea ORNISS si dupa verificarile de securitate efectuate de ADS.Toate aceste verificari dureaza in jur de 90 zile. Este clar ca presedintele interimar nu avea dreptul sa convoace CSAT.. clar a incalcat legea .
  • -1 (1 vot)    
   legea spune altfel (Miercuri, 1 august 2012, 17:53)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui pula

   daca iti mai amintesti, la un oment dat niste ministri si parlamentari nu au primit certificate ORNISS datorita trecutului in slujba statului comunist (nu neaparat bastinas), prin urmare prin 2007 s-a introdus o derogare in lege si s-a mentionat ca presedintele, ministrii si deputatii sii senatorii au acces la info clasificate fara a parcurge pasii prescrisi pt obtinerea certificatului (verificare trecut, caracter etc.). Totusi, conform procedurilor interne ale fiecarei institutii trebuie indeplinita o anumita procedura si semnat un angajament, vizate de ORNISS. Prin urmare, daca au facut procedura interna, sunt ok. Faza este ca ei sunt conducatorii institutiilor respective, asa ca probabil "s-a facut"
 • +11 (13 voturi)    
  facultativ (Miercuri, 1 august 2012, 11:44)

  sobolanulmik [utilizator]

  respectarea legilor este facultativa in Romania!Alesii neamului respecta doar ce legi le convin :-)
 • +11 (13 voturi)    
  nu ma mai mira nimic (Miercuri, 1 august 2012, 11:45)

  DS4 [utilizator]

  Ceea ce au facut acesti asa zis "aparatori a poporului" si ma refer la echipa Panta,Cron etc.in numele poporului...este halucinant si sa te joci cu interesele Romaniei si a Romanilor (EU,NATO etc.)organisme profund indignate de aceasta mascarada,daca nu chiar de aceasta evidenta lovitura de stat ar fi deacum deajuns pt. orsice om iar daca la astea mai adaugam si subiectul din articolul de mai sus mentionat atunci te apuca si greata de cei care de o luna de zile terorizeaza o tara intreaga.Cred ca si aceasta a doua incercare de suspendare va fi una esuata si asta trebuie sa fie o lectie istorica ca nu cumva sa se mai repete asa o catastrofa in anii care vor urma indiferent de care Presedinte va fi ales
 • +13 (13 voturi)    
  La brutarie cu ei! (Miercuri, 1 august 2012, 11:47)

  Andrei Florian [anonim]

  Pai ce mama dracului? Pe mine daca ma prind ca sofez fara permis imi inghesuie, scurt, doi cu suspendare. Mai grav este ca nimeni dintre cei in masura sa o faca nu i-a oprit la intrare ca sa-i intrebe de sanatate.
 • +15 (15 voturi)    
  Actualitate (Miercuri, 1 august 2012, 11:49)

  XtrO [utilizator]

  In toata golania asta prafuita, damboviteana, ce se poate spune in plus fata de urmatoarele versuri:

  "Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!
  .......
  Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire."

  Cat de actual e inca Eminescu si a sa Scrisoare III !
 • +12 (14 voturi)    
  Si NATO ce zice? (Miercuri, 1 august 2012, 11:58)

  Sani [utilizator]

  Ghici ghicitoarea mea de cine nu-i place aliatilor nostri?
  Totusi, n-ar trebui sa ne decidem daca vrem Europa & USA sau Rusia?

  In istorie am tot intors-o si aproape intotdeauna am picat prost.
  Mai putin in primul razboi mondial.
  Dar am avut grija sa stricam mai apoi!

  Pentru USL-amisti: Mai stiti rusa? Eu stiu ceva, am si fost de cateva ori pe acolo. Este foarte interesant, rusii sunt OK....pana ii atingi la nationalism.
  De exemplu, intrebari de tipul: De ce vrea Romania Moldova, spuse cu ochii injectati....
  Va propun sa mergeti pe acolo si sa vorbiti cu rusii daca mai aveti indoieli ca n-ar fi interesati de RO.

  Pe scurt, am vazut si estul si vestul.
  Prefer Vestul!
  Voi, cei care ati votat cu USL, stiti oare ce faceti?
  • +5 (7 voturi)    
   ...De unde sa stie ... (Miercuri, 1 august 2012, 12:13)

   antibolsevicul [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   ... ca doar latrinele lui Voiculescu turnatorul A1,2,3,24, etc . a avut mult de lucru ,prin catzeii si pupinc---stii lui , de spalat creerele celor 7.300.000 de pacalici USL-asi !!! Mult , mult de lucru , au avut latratorii cu cei 7,300.000 consumatori flamanzi , cu mancatul , mestecatul de kk-tu , improscatul apoi cu clatitul creerelor in laturi , a bietzilor votaci !!! Adios Natziune !!!
 • +11 (13 voturi)    
  Pai este foarte grav... (Miercuri, 1 august 2012, 12:01)

  ennola25 [utilizator]

  Pur si simplu sunt ingrozita de faptul ca astfel de indivizi, slab pregatiti, se preocupa de siguranta nationala economica etc.!!!
 • +9 (9 voturi)    
  de ce nu au functionat filtrele (Miercuri, 1 august 2012, 12:08)

  AndreiCosmovici [anonim]

  Articolul nu raspunde la o intrebare: de ce a fost posibil acest derapaj, daca exista o institutie care ar fi trebuit sa intervina si sa reglementeze situatia?
 • +7 (11 voturi)    
  Vulnerabilitate ! (Miercuri, 1 august 2012, 12:10)

  Fisherman [utilizator]

  Chiar așa de vulnerabil a ajuns Statul ?
  Chiar a fost posibil să participe la Ședința CSAT cineva care se declară un admirator al președintelui statului al cărui nume produce frisoane oricărui român ?
  Oare nu există o Procedură Parlamentară care să nu permită accederea în poziții de top în Senat sau în Cameră fără a îndeplini aceste criterii privind siguranța națională ?
  Sincer să fiu, în ziua în care s-a știut că vom avea un președinte interimar mi-am pus această întrebare dacă Senatorul Crin Antonescu posedă Certificatului ORNISS și mi-am răspuns cu naivitate că, din moment ce a depus un jurământ (conf. LEGE nr.8 din 10 ianuarie 2002) și a devenit președinte de partid nu se poate să nu fie imediat cuprins în programul de evaluare ORNISS.
  Vezi:
  http://www.orniss.ro/ro/proceduri.html#verificareapersonalului

  Ceilalți demnitari care au ocupat fotoliul de Președinte al Senatului României cum stau la capitolul ăsta ?
 • +7 (7 voturi)    
  antonescu fara ORNISS ? (Miercuri, 1 august 2012, 13:13)

  mihail nica [utilizator]

  acum inteleg de ce basescu si-a sigilat dosarele si antonescu a tacut malc
  • +2 (2 voturi)    
   Cica ... Comunicat de presă (Miercuri, 1 august 2012, 13:56)

   MirceaDude [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   http://www.orniss.ro/ro/prezentare.html

   Referitor la documentul atribuit Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) şi prezentat în emisiunea de la postul de televiziune B1Tv în cursul zilei de astăzi, 1 august 2012, precizăm faptul că ORNISS nu a primit şi nu a răspuns niciunei solicitări adresate instituţiei noastre de către doamna Simona Ela Fica şi care să facă referire la accesul la informaţii clasificate. Prin urmare, documentul respectiv nu a fost emis şi nu a fost transmis de către ORNISS.

   Totodată, referitor la subiectul în discuţie, menţionăm că, în conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr.182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, astfel cum acesta a fost completat prin Legea nr.268/2007:

   "(4) Accesul la informaţii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) si e), este garantat, sub condiţia validării alegerii sau numirii şi a depunerii jurământului, pentru următoarele categorii de persoane:

   a) preşedintele României;

   b) primul-ministru;

   c) miniştri;

   d) deputaţi;

   e) senatori,

   care, în concordanţă cu atribuţiile specifice, sunt îndreptăţite să aibă acces la informaţiile clasificate fără îndeplinirea procedurilor prevăzute la alin. (1)-(3), respectiv la art. 28, în baza unor proceduri interne ale instituţiilor din care aceştia fac parte, avizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, după ce au luat cunoştinţă de responsabilităţile ce le revin privind protecţia informaţiilor clasificate şi au semnat angajamentul scris de păstrare a secretului prevăzut la art. 36 alin. (3)."

   01.08.2012
 • +4 (4 voturi)    
  sucar mare (Miercuri, 1 august 2012, 15:15)

  revo [utilizator]

  putem si noi sa citim si sa interpretam singuri documentul primit de d-na reporter; va rugam sa atasati o copie (.jpeg) a documentului care a aparut astazi dimineata pe B1TV. Apoi vom analiza singuri si raspunsul onor institutiei ofuscate de mai sus.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by