Premierul Victor Ponta a declarat, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca nu cere bani de la Biserica Ortodoxa Romana pentru depasirea crizei, precizand insa ca oricine ar accepta o implicare a Bisericii, a celor mai bogati 300 de romani sau a altor companii.

Ponta a raspuns unei intrebari, adresate in contextul in care seful Bisericii Ortodoxe din Cipru a declarat miercuri ca e gata sa puna averea considerabila a institutiei la dispozitia statului pentru a ajuta la iesirea din criza.

"Sunt destul de realist, nu o sa ma duc la biserica ortodoxa sa cer bani. Sunt convins ca toata lumea ar accepta o implicare mai mare nu doar a BOR, ci si a celor mai bogati 300 de romani sau a altor companii. Intr-adevar, anul acesta o sa fie bani foarte putini pentru zona religioasa şi îi ducem totuşi spre zonele care ard. Eu raman cu cele de pe pamant, ca cele sfinte sunt foarte complicate," a spus Ponta, raspunzand la intrebarea unei jurnaliste.

Miercuri, Chrysostomos al II-lea i-a propus presedintelui Ciprului ca Biserica Ortodoxa sa-si ipotecheze bunurile pentru a cumpara obligatiuni ale statului, transmite AFP. Biserica Ortodoxa din Cipru este cel mai mare proprietar de terenuri din tara si are participatiuni la numeroase firme, fiind si actionar al bancii Hellenic Bank.