Liderul liberal Crin Antonescu a declarat sambata seara, la Antena 3, ca a discutat sambata dupa-amiaza, la Palatul Cotoceni, cu seful statului despre numirea unui nou ministru al Transporturilor: "Am aflat ca domnul Basescu doreste sa ma intalneasca pentru a discuta succesiunea de la Ministerul Transporturilor. Am discutat despre propunerea noastra - domnul Silaghi - pe care o mentin. Domnia sa a luat act, a vrut sa se informeze in legatura cu fermitatea propunerii noastre. Nici nu a acceptat-o nici nu a respins-o. Propunerea presedintelui este ca domnul Ponta sa incheie interimatul de 45 de zile in care se deruleaza si procesul de privatizare CFR Marfa dupa care Traian Basescu va lua o decizie in legatura cu propunerea noastra. Argumentul lui Traian Basescu a fost ca acest proces de privatizare a fost derulat de fostul ministru Fenechiu si de premierul Victor Ponta", a spus Crin Antonescu.

Ora 22:44: Victor Ponta la Antena 3: "E un joc politic a la Traian Basescu dar extrem de neserios. In primul rand Ministerul Transporturilor e condus de domnul secretar de stat Ghibu. Sigur ca eu semnez, dar nu am timp numai de Ministerul Transporturilor. Eu oricum imi asumam privatizarea CFR Marfa. Ma ingrijoreaza aceste semne de neseriozitate. Ca se fac asemenea declaratii (declaratiile lui Traian Basescu in cazul Hayssam - n.red.)... Mai e un an, ne descurcam, sper."

Alte declaratii ale lui Crin Antonescu:

Domnul Silaghi a fost acuzat de ANI de incompatibilitate dar a fost absolvit de o instanta.

Premierul nu a formalizat inca aceasta propunere (Ovidiu Silaghi - n.red.)

Cand s-a pus problema Silaghi ministru, a doua zi a aparut coincidenta ANI. Nu ne lasam intimidati de asa ceva.

Intalnire cu Traian Basescu a durat 45 de minute. Principala tema de discutie a fost Ministerul Transporturilor.

Declaratia lui Traian Basescu privind o operatine neautorizata (in cazul Omar Hayssma - n.red.) mi se pare riscanta, generatoare de ipoteze.

Probabilitatea ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa aiba loc mai tarziu, eventual odata cu alegerile prezidentiale, este din ce in ce mai mare.