Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat luni ca in PNL nu exista niciun infractor: "Sa fie foarte limpede pentru toata lumea, inclusiv pentru dl Basescu, care daca atunci vorbea mai liber acum este presedinte, asa este in acte, eu in PNL nu am niciun infractor. Infractor este cel care a fost definitiv stabilit asa de catre o instanta, prin efectul statutului cine s-a aflat, au fost cazuri, in aceasta situatie a parasit partidul", a spus Antonescu la Antena 3, potrivit Agerpres. Presedintele Traian Basescu declarase, luni, ca liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, precum si presedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui sa aiba "grija" de "infractorii" din partidele lor, in loc sa critice institutiile statului.

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Liderul liberal a mai subliniat ca seful statului ar trebui sa foloseasca cu grija termenul de hot: "Daca domnia sa un om ca si alti propagandisti cred ca un om ca Mircea Diaconu poate fi calificat hot in Romania, daca Eduard Hellvig sau Dan Mihalache pot fi calificati hoti, daca atatia alti oameni pot fi calificati hoti eu nu cred acest lucru, dar ceea ce ii spun, (...) fara sa folosesc cuvantul hot sau altceva, ii spun dl Basescu public niciunui liberal infractor sau nu nu i s-a inchis dosar, niciunui liberal nu i s-au facut pierdute inregistrarile de la dosar, niciunui liberal nu i s-a pierdut urma asa prin ani in justitie cum stim cu totii cazuri de oameni din imediata sa apropiere politica si uneori fizica, asa incat sa folosim cu grija termenul acesta de hoti, sa ne preocupam si domnia sa din pozitia in care este, si eu si dl Ponta de functionarea cu adevarat corecta si onesta a unor institutii care trebuie sa fie prin excelenta independente."

Seful statului afirmase luni, intr-o declaratie de presa sustinuta la Cotroceni, ca "Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul presedintelui asupra DNA. Nu. Si Crin Antonescu, si Victor Ponta, si Vasile Blaga, si toti sa aiba grija de infractori, infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori. (...) L-am auzit pe Victor Ponta spunand cum presedintele i-a facut dosar doctorului Bradisteanu. Asta nu poate sa spuna decat un om extrem de limitat in capacitatea de a intelege cum functioneaza statul. L-am auzit ieri pe Crin Antonescu vorbind despre DNA si lupta DNA impotriva lor. Nu, DNA lupta impotriva hotilor - asta trebuie sa inteleaga si Crin Antonescu, si Victor Ponta."

Liderul PNL a mai declarat, luni seara, ca a plecat de la ceremonia de investitura a Ramonei Manescu la conducerea Ministerului Transporturilor deoarece ceea ce urma sa spuna seful statului Traian Basescu nu mai prezenta nicio urma de credibilitate: "Am plecat nu de la o ceremonie dedicata colegei mele (...) - ceremonia aceea se incheiase - pentru a arata public ca pentru mine discursul ce avea sa urmeze legat din Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Basescu nu mai poate prezenta nicio urma de credibilitate."

El a admis ca a fost un gest nepoliticos, dar a afirmat ca nu va primi lectii de politete de la Traian Basescu. Antonescu a mai spus ca plecarea sa de la ceremonie a fost un "gest simbolic, nu ostentativ", dar pe care a simtit nevoia sa-l faca.

Crin Antonescu "nu va ajunge niciodata presedinte, pentru ca nu stie sa respecte aceasta functie", a afirmat luni presedintele Traian Basescu, dupa ce a fost intrebat de un jurnalist, in timpul declaratiei de presa sustinute la Palatul Cotroceni, "Cum catalogati gestul lui Crin Antonescu de a pleca inaintea discursului dumneavostra?" (la ceremonia de investire in functia de ministru al Transporturilor a Ramonei Manescu - n.red.).