Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, ca are incredere "mai mica" in premierul Victor Ponta dupa episodul legat de Rosia Montana, mai mica inclusiv decat cea din momentul desemnarii Laurei Codruta Kovesi la DNA, precizand ca in prezent situatia din USL este "complicata". Crin Antonescu a mai spus ca "Trebuie sa inteleaga (premierul Victor Ponta - n.red.) urmatorul lucru, si trebuie sa inteleaga tot PSD-ul ca primul-ministru pesedist si PSD-ul duc o viata buna cu aliatul lor PNL si Antonescu, nu pentru ca ne-ar tremura chiloteii ca nu or sa ne mai sustina la prezidentiale, ci pentru ca acest Guvern trebuie sa reuseasca si pentru ca acest Guvern si aceasta majoritate trebuie sa-si respecte cuvantul fata de romani. Daca pot intelege asta, va fi bine, daca nu, nu ma vor sustine la prezidentiale si cu asta multa sanatate si multumiri pentru colaborare."

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

De asemenea, liderul PNL a fost intrebat daca il mai considera pe premier "prieten". "Sunt coleg de serviciu public", a raspuns Crin Antonescu.

Cele mai importante declaratii ale lui Crin Antonescu:

Trebuie sa inteleaga (premierul Victor Ponta - n.red.) urmatorul lucru, si trebuie sa inteleaga tot PSD-ul ca primul-ministru pesedist si PSD-ul duc o viata buna cu aliatul lor PNL si Antonescu, nu pentru ca ne-ar tremura chiloteii ca nu or sa ne mai sustina la prezidentiale, ci pentru ca acest Guvern trebuie sa reuseasca si pentru ca acest Guvern si aceasta majoritate trebuie sa-si respecte cuvantul fata de romani. Daca pot intelege asta, va fi bine, daca nu, nu ma vor sustine la prezidentiale si cu asta multa sanatate si multumiri pentru colaborare.

Nu, a dus o viata buna (Victor Ponta - n.red.). A avut un partener ireprosabil din punct de vedere politic cum nu a mai intalnit si nu o sa mai intalneasca in lunga sa cariera politica, indraznesc sa mai fac o previziune.

Despre situatia USL: Complicata, in sensul in care, daca in ziua unu, in ziua doi, au existat neintelegeri, neclaritati, confuzii, ele trebuie lamurite (...) Anuntul ca proiectul (Rosia Montana - n.r.) cade, ca nu se mai discuta in Parlament, nu l-am facut eu, l-a facut in mod gresit - nu cu rea intentie, sunt convins - dar in mod gresit premierul.

Eu cred ca cineva nu a interpretat corect sau nu a vrut sa inteleaga corect. Acel cineva nu e domnul Ponta sau nu e doar domnul Ponta. E un cineva colectiv.

Despre candidatura la prezidentiale: Daca voi avea ce spune, ce propune si ce face pentru Romania, sigur ca o voi face. Nu sunt candidatul PSD-ului. Sunt candidatul USL-ului. .... Dar nu inseamna ca daca sa zicem nu mai vrea PSD-ul - cum sunt amenintat, intr-un chip prea putin elegant -, am inmarmurit de groaza si chiar nu mai candidez. Nu! Fara sprijinul PSD-ului (la alegerile prezidentiale - n.red.), este evident ca sansele sunt mai mici. Vorbim de cel mai mare partid din tara. Nu este nimeni lipsit de simtul realitatii.

Despre declaratia lui Ludovic Orban, care a cerut demisia premierului: Toti pesedistii, toti oamenii care sunt interesati de politica stiu ca Ludovic Orban, ca si mine si ca si atatia alti colegi, nu sunt niste oameni pe care sa-i pui sa spuna ceva sau pe care sa-i impiedici sa spuna ceva. Ludovic Orban a facut o declaratie in nume personal, ea nu reprezinta pozitia partidului, nu reprezinta pozitia grupului parlamentar. Este un deputat liberal care a facut o declaratie de care m-am delimitat. Daca PNL ar ajunge la concluzia ca vrea demisia lui Victor Ponta, o spune in chip oficial, ceea ce nu este cazul.

Despre o remaniere guvernamentala: Posibila oricand, dar nu este probabila sau iminenta. In acest Guvern, nu s-a pus niciodata problema foarte serios a unei remanieri. Sigur, au fost inlocuiri de ministri din diverse motive, dar nu remaniere, in sensul in care schimbi niste ministri. Nu s-a pus problema, dar de buna seama ca nu este imposibil. Remanierea este un procedeu frecvent in democratie. Remanierea nu inseamna destituirea, compromiterea celor inlocuiti. Este ceva absolut normal, s-a intamplat de atatea ori.

Victor Ponta: Am pornit pe un drum si vreau sa ne tinem de cuvant pana la sfarsit

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, ca presedintele PNL are dreptate cand afirma ca nu este prieten cu el, ci doar "coleg de serviciu" si a precizat ca a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin si Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votati de cetateni. Seful Executivului a facut aceasta afirmatie intr-o interventie telefonica la RTV, in momentul in care moderatorul emisiunii l-a intrebat cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

"Da. E foarte adevarat. Eu am pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin si Sorin Oprescu, oamenii ne-au votat pentru asta si vreau sa ne tinem de cuvant pana la sfarsit", a afirmat Victor Ponta.