Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi seara ca este pregatit sa candideze la presedintia Romaniei chiar si fara sprijinul PSD, dar a precizat ca nu isi doreste acest lucru, pe care il caracterizeaza drept o "ipoteza nefasta".

El a fost intrebat, la Realitatea TV, daca este pregatit sa candideze in eventualitatea in care PSD nu il va sustine. "Da, desi nu-mi doresc o asemenea ipoteza, chiar daca nu ne lasa dezarmati, disperati sau paralizati", a raspuns acesta.

In opinia sa, o astfel de eventualitate ar fi "o ipoteza nefasta" deoarece ar reprezenta "esecul unui proiect pe care l-am promis oamenilor".

"Daca totusi o asemenea decizie va fi luata nu mai e responsabilitatea mea si in continuare eu stiu ce am de facut", a subliniat el.

Moderatorul emisiunii, Rares Bogdan, a prezentat doua inregistrari cu Mircea Geoana si Ilie Sarbu care vorbeau despre pierderea sprijinului lui Crin Antonescu in randul alegatorilor PSD, iar liderul liberalilor a reactionat precizand ca este vorba despre "oameni politici de moda veche".

"Problema foarte multor cetateni romani care ne-au dat votul nu e sa ghiceasca dupa analizele dlor Sarbu sau Geoana, il sustine PSD pe Antonescu sau nu. Problema lor e mai are rost acest USL, face lucrurile pentru care noi i-am dat votul? Asta e problema mea, stiu ca asta e intrebarea la care vrea sa raspunda si Victor Ponta", a argumentat seful PNL.

Acesta a sustinut ca nu a atacat niciodata PSD ci a reactionat in momentul in care "oameni obisnuiti cu politica de 20 de ani in tara asta, care nu au nimic cu proiectul pe care eu si Victor Ponta l-am propus, incearca sa arate pisica. Nu mai e (aceeasi situatie), s-a schimbat. Daca vor sa impiedice acest proiect, trebuie sa faca ceva, sa-i puna capat, nu sa ameninte".

Crin Antonescu a precizat ca, daca va ajunge presedinte al Romaniei, o va face prin votul alegatorilor, si nu prin jocuri politice: "Vezi ca daca nu esti cuminte, noi care te punem presedinte, vreo patru smecheri, dar nu faci pe nebunu'. Dom'ne nu ma puneti voi presedinte eu imi iau voturile de la cetatenii romani, eu nu fac cu ochiul la nimeni".