Documentele prezentate de deputatul PNL Sorin Rosca Stanescu prin care il acuza pe presedintele Traian Basescu de spalare de bani sunt false, banca la care ar fi fost depusi banii fiind deja inchisa la acea vreme, potrivit unor demonstratii facute in cadrul emisiunii "Aktualitatea B1" difuzata de B1 TV.

Conform unui document prezentat de Sorin Rosca Stanescu datat 19 noiembrie 2004, care ar indica un transfer de doua milioane 800 mii dolari din Cipru printr-o banca americana, tranferul ar fi fost facut prin Bank of Canton of California.

Insa banca respectiva nu mai exista din 2002 sub aceasta denumire, devenind o sucursala a unei alte banci. Astfel, o banca americana care in 2004 nu mai exista, nu avea cum sa faca un transfer bancar in Romania, mai ales dupa 11 septembrie 2001 cand toate tranzactiile financiare prin banci americane erau atent monitorizate.

Potrivit extraselor bancare despre care Sorin Rosca Stanescu vorbeste in declaratia politica, se vede cine a pus si cine a scos bani din conturile respective.