Premierul Victor Ponta a afirmat ca isi va petrece sarbatorile de iarna in Romania, "cu copiii", si isi doreste pentru 2014 sa se termine "zece ani de cearta si de distrugere".

"De zece ani avem un razboi civil, ne luptam noi intre noi, profesori impotriva elevi, functionari publici impotriva privati. Eu mi doresc ca 2014 sa incheie aceasta perioada de tranzitie de la comunism la o societate puternica, democratica", a spus Ponta, invitat, alaturi de omologul sau moldovean Iurie Leanca, la Antena 3.

Premierul roman a adaugat ca spera ca, anul viitor, "romanii sa redescopere ca cine i-a dezbinat le-a facut rau si, daca reusesc sa ramana uniti in jurul unor obiective fundamentale, acela e viitorul corect si directia buna pentru Romania".

"Imi doresc in 2014 o schimbare, sa schimbam zece ani de cearta si de distrugere cu zece ani de constructie pentru noi ca tara si ca natiune", a continuat Victor Ponta, adaugand ca "nu va fi usor".

Intrebat unde isi va petrece sarbatorile, primul ministru a raspuns: "Eu aici, cu copiii".

Iurie Leanca a afirmat ca pentru 2014 isi doreste ca alegerile parlamentare sa permita continuarea parcursului european al Republicii Moldova.