Premierul Victor Ponta a replicat, duminica la Romania TV, acuzatiilor pe care i le-a adus presedintele Traian Basescu si a reactionat la ultimele declaratii si gesturi ale acestuia, aratand ca seful statului isi incheie al doilea mandat "absolut jalnic", el urandu-i "responsabilitate si seriozitate". "Nu voi coabita daca voi fi presedinte cu un Traian Basescu premier", a declarat premierul.

Solicitat sa comenteze faptul ca seful statului l-a acuzat duminica de "grobianism", Ponta a replicat: "Ii urez multa responsabilitate si seriozitate".

Intrebat in legatura cu declaratiile lui Traian Basescu, facute la Palatul Cotroceni, conform carora va vota un anumit partid politic, Ponta a raspuns: "Tocmai din acest motiv i-am urat mai multa responsabilitate si seriozitate pana in noiembrie, cand isi incheie mandatul".

"Insa, cu siguranta nu asa trebuie sa se comporte un presedinte care e presedintele tuturor romanilor. Regret faptul ca isi incheie al doilea mandat intr-un mod absolut jalnic", a adaugat Ponta.

Despre alegerile prezidentiale:

  • Nu voi coabita daca voi fi presedinte cu un Traian Basescu premier.
  • Am convingerea ca nici Crin Antonescu nu-l va pune prim ministru. Poate i-a promis de forma dar nu-l va pune.
  • Oricine va merge la prezidentiale de mana cu Basescu va pierde.
  • Mihai Razvan Ungureanu este un candidat de sub 3%
  • PSD-ul e cel putin la nivelul din 2012. Vom lua peste 50%. E pentru prima data in istorie cand oamenii au mai mare incredere intr-un partid dupa ce a fost la guvernare.
  • Multe din masurile luate de acest guvern sunt liberale deoarece sunt masuri ale proiectului USL pe care ni l-am asumat.

Alte declaratii:

  • BNR este un factor de stabilitate
  • Basescu l-a atacat pe PF Daniel fiindca m-a chemat pe mine. daca-l chema pe el la masa era foarte bun.
  • Nu se pune problema concentrarii rezervistilor. E o prostie. Avem armata profesionista. Romania nu a fost si nu este in pericol
  • Am obtinut la Bruxelles o marire a bugetului ministerului de Interne cu 700 de milioane de lei pentru intretinerea echipamentului militar.
  • Despre intalnirea cu Leanca. Pentru Traian Basescu nu exista interes national ci doar interesul lui. Cand e laudat in Republica Moldova spune ca-i iubeste, cand cineva are o alta parere incepe atacurile. S-a dat tot timpul un mare prieten al basarabenilor dar in tot mandatul sau a dat sume catre Republica Moldova mult mai mici decat a dat actualul Guvern.
  • Am certitudinea ca presedintele Basescu este patronul coruptiei din ultimii 10 ani. Dupa ce nu va mai avea imunitate va fi luat la control de catre magistrati.
  • Intrebat de moderator daca are vreo vulnerabilitate legata de coruptie sau de alte lucruri fata de Ilie Sarbu, socrul sau, Victor Ponta Ponta a declarat ca se bucura de o familie frumoasa care-l sustine in tot ceea ce face, iar Ilie Sarbu face parte din aceasta familie.

Victor Ponta: Basescu este recidivist la incalcarea Constitutiei, dar CCR decide. Probabil vom sesiza din nou

Presedintele Traian Basescu este recidivist la incalcarea Constitutiei si aceasta incalcare este evidenta, dar judecatorii CCR trebuie sa decida, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, adaugand, la remarca ca judecatorii CCR trebuie sesizati de cineva, ca "probabil o vom face si de data asta", potrivit Mediafax.

Ponta a afirmat, la Romania TV, ca Basescu a incalcat din nou Constitutia dupa ce au fost prezentate imagini in care seful statului isi exprima sustinerea, de la Palatul Cotroceni, pentru Partidul Miscarea Populara.

El a apreciat astfel ca seful statului este recidivist in incalcarea Constitutiei si ca aceasta incalcare este evidenta, dar ca judecatorii Curtii Constitutionale sunt cei care trebuie sa decida in acest sens.

La remarca ca judecatorii CCR trebuie sesizati de cineva pentru a se pronunta daca prevederile Constitutiei au fost sau nu incalcare, Ponta a aratat ca au mai fost facute astfel de sesizari, adaugand: "Probabil ca o vom face si de data asta".

Ponta a mai afirmat ca gestul presedintelui de a se poza pe plaja, in pantofi sport, in momentele in care Romania se confrunta cu numeroase probleme denota ca Basescu are "un intelect spre amurg" si se afla intr-o stare avansata de lipsa a responsabilitatii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, dumunica, la Palatul Cotroceni, despre fotografiile in care apare imbracat cu tricoul PMP si alaturi de lideri ai acestui partid, ca are dreptul sa se imbrace cum vrea, si ca va vota Partidul Miscarea Populara, pentru ca legea nu ii interzice sa voteze.

Basescu a mai declarat ca nu i-a dat niciun mesaj lui Victor Ponta sa il transmita la Certeze, asa cum a spus premierul, adaugand ca nici nu ar fi putut face acest lucru, dupa "grobianismul" aratat de premier in ultimele zile.

"In timp ce era copios fluierat la Certeze, primul-ministru a simtit nevoia sa spuna ca are de transmis si un mesaj de la mine, crezand ca asa se vor opri fluieraturile. Vreau sa va spun ca nu i-am dat nicun mesaj sa il transmita. Nici nu as fi putut sa o fac, dupa grobianismul pe care l-a aratat in aceste zile", a spus Basescu.

emisiunea este in desfasurare