Victor Ponta a declarat luni seara la Romania TV ca Adrian Sarbu i-ar fi propus "sa-l faca presedinte". "Eu am o mica neintelegere cu Adrian Sarbu. El a spus ca i-a facut pe toti presedinti si daca nu vreau sa ma faca si pe mine. Eu i-am spus . Sa-si plateasca mai intai taxele si de atunci suntem in relatii foarte reci. Eu am avut o pretentie social-democrata: intai sa-si plateasca taxele si apoi ne imprietenim. Si de atunci sintem un pic cam ", a sustinut Ponta la Romania TV. Adrian Sarbu precizeaza, in urma declaratiilor facute de Victor Ponta la Romania Tv, ca s-a intalnit de mai multe ori cu premierul, insa afirmatiile primului ministru in legatura cu o discutie pe care au avut-o sunt "pura fantezie".

Victor PontaFoto: Agerpres

"M-am intalnit de multe ori cu domnul Ponta, si nu la cererea mea. Afirmatia facuta in interviul servit de Romania TV este o pura fantezie personala. Cariera politica a domniei sale nu a fost si nu este obiectul activitatilor mele. Nu am neintelegeri si nimic de tranzactionat cu Victor Ponta si nici cu camarila sa, deranjati pana la obsesie de existenta Gandul si Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul si nici ultimul politician roman care, odata ajuns la putere, confunda media cu Disneyland-ul propagandei", afirma Adrian Sarbu, potrivit Mediafax.

Declaratia a fost facuta de premier in contextul in care a fost intrebat despre interceptarea lui Adrian Duicu in biroul lui de la Palatul Victoria si articolele pe aceasta tema publicate de gandul.info.

In ceea ce priveste interceptarile din dosarul Duicu, premierul a spus ca nu exista supraveghere tehnica in biroul sau de la Palatul Victoria. "Dumneavoastra sunteti primii care ati pus microfoane in acest birou. O stire, cand e buna, nu e neaparat sa fie si adevarata", a spus Ponta.

Ziarul Gandul a scris, citand referatul procurorilor DNA, ca seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru coruptie, facea trafic de influenta in antecamera cabinetuluilui Victor Ponta din Palatul Victoria. Anchetatorii au sustinut ca in data de 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat in Palatul Victoria, unde si-a traficat influenta pentru seful Politiei judetene Mehedinti, Constantin Ponea, pentru ca acesta sa fie numit intr-o functie de conducere la Ministerul de Interne. Procurorii anticoruptie sustin ca Duicu l-a informat pe Ponea chiar de la cabinetul premierului ca la discutiile de la Palatul Victoria se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, iar seful Politiei a fost si el convocat.

Adrian Sarbu detine controlul Mediafax Group, care este publisherul Gandul si al mai multor branduri media, cum ar fi Mediafax si Ziarul Financiar.