Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri seara, la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca denuntarea pactului de coabitare semnat cu seful statului il va arata pe acesta liderilor europeni asa cum este, "un impostor, un om care minte, fura, care isi bate joc de price partener international".

Intervievat telefonic la emisiunea lui Mihai Gadea, Ponta a precizat ca s-a folosit de "autodemascarea" lui Traian Basescu pentru a-l "arata inca o data partenerilor nostri europeni, americani, care au spus ca Traian Basescu vrea pace, vrea lege, respectarea statului de drept, de a-l arata inca o data asa cum este, un impostor, un om care minte, care fura, care isi bate joc de orice partener international".

La inceputul interventiei, Victor Ponta a sustinut ca presedintele "i-a inselat pe liderii europeni, care trebuiau sa vada aceasta inselaciune", si a folosit "institutia prezidentiala impotriva intereselor publice".

In opinia sa, partenerii internationali ai Romaniei, care "in 2012 si-au pus obrazul pentru Basescu", trebuie sa stie "ca au fost folositi, manipulati, de un individ care din asta a trait toata viata lui, din minciuna si din inselaciune".

Primul ministru l-a acuzat inca o data pe Basescu ca a "facut presiuni asupra justitiei in timp ce in sala de judecata se judeca" procesul lui Dan Voiculescu, referindu-se la interviul acordat de seful statului pentru B1 TV si in care a denuntat presiunea mediatica, afirmand ca "toata lumea asteapta o condamnare, poate fi la fel de bine o achitare".

Ponta a sustinut ca de fapt Basescu a spus ca "judecatorii sa condamne, sa dea o sentinta de condamnare".

Prin denuntarea pactului de coabitare, spune Victor Ponta, din punctul de vedere al guvernului, al Parlamentului, "orice relatie institutionala cu Traian Basescu ca persoana inceteaza".

Premierul a spus ca Basescu "a fost demis in 2012 si a ramas in functie mintindu-i pe cei din strainatate, avand sprijinul unor judecatori de la Curtea Constitutionala".

"Traian Basescu se reprezinta pe el, familia sa infractionala, face parte dintr-o familie infractionala" iar "orice declaratii nu trebuie sa fie interpretate ca ale Romaniei, ci doar ale lui si ale grupului sau infractional", a mai spus Victor Ponta.