"Am zis si eu o prostie. Am zis ca daca as fi fost atunci nu s-ar fi intamplat.", a declarat Teodor Melescanu la sfarsitul ceremoniei de depunere a juramantului pentru ministru de Externe, potrivit digi24.ro si b1.ro. Melescanu spusese anterior ca daca el ar fi fost ministru in primul tur al prezidentialilor nu s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat la vot in diaspora. Replica lui Victor Ponta a venit rapid: "Aici este locul prostiilor!"

"Am ramas cu o declaratie a dumneavoastra in minte, ca daca ati fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din diaspora. Avand incredere, totusi, in ceea ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul", a spus Traian Basescu la ceremonia de investitura.

Dupa primul tur de scrutin, Teodor Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Victor Ponta si a devenit potentialul consilier prezidential al acestuia, in cazul unei victorii in alegerile de duminica. "Daca eu as fi fost ministrul Afacerilor Externe nu s-ar fi intamplat aceste lucruri pentru ca am organizat alegeri in perioada mandatului meu si nu a fost niciun fel de problema. Chiar la unele am participat personal la organizarea lor. Deci e o chestie strict de organizare intre Biroul Electoral Central si Ministerul Afacerilor Externe, la care cred ca se adauga repet si elementul unui aflux mult mai mare de oameni, probabil miza a parut mai importanta la alegerile prezidentiale", a spus Melescanu, dupa primul tur.

Insa, o ora mai tarziu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, Melescanu a incercat sa-si nuanteze declaratia fara sa se dezica de ea. Melescanu a dat cateva declaratii despre cum va organiza votul in diaspora, dand in mod repetat drept garantie "buna sa credinta".