"UDMR trebuie sa aiba barbatia si intelepciunea politica sa se ridice de la masa, daca legea educatiei nu este adoptata", a declarat la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. "UDMR nu santajeaza pe nimeni, e o prostie !", a adaugat el. UDMR ia in calcul mai multe posibilitati, de la o noua coalitie, pana la alegeri anticipate, a precizat Frunda.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Din moment ce predai o limba romana grea, pe care copilul nu o pricepe, exista o retinere in invatarea limbii. Nu pot accepta nici ca Istoria si Geografia sa fie folosite ca instrumente de invatare a limbii romane. Aceasta a fost o politica a anilor interbelici, cand se folosea acest lucru. Nicaieri in Europa nu se mai practica asemenea lucruri. Noi suntem constienti si vrem ca toti copiii nostri sa vorbeasca bine limba romana si nu numai limba romana, ci si alte limbi, dar pentru asta e nevoie de un invatamant elastic, prietenos, normal"
  • "E o prostie, n-am santajat pe nimeni! In pachetul pe care l-am propus coalitiei era si legea invatamantului. Din moment ce coalitia a acceptat acest proiect de lege si din moment ce Guvernul si-a asumat raspunderea, nicicum nu pot accepta ideea unui santaj. Este o consecventa, o corectitudine din partea UDMR-ului, care atunci cand unul din scopurile sale majore pentru ea, minor pentru majoritate nu este adoptat, atunci sa aiba barbatia si intelepciunea politica sa se ridice de la masa si sa spuna "nu, multumesc, asa in continuare nu merg" si sa se gaseasca alte solutii. Cred ca incepand de la formarea unei noi coalitii, pana la alegeri anticipate intra totul in acest arc al posibilitatilor viitoare"