PDL ar trebui sa-si ceara scuze pentru incidentul "absolut penibil" survenit in timpul numararii voturilor la Legea Pensiilor, crede europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda, care a declarat joi, la RFI, ca explicatiile ar trebui oferite in primul rand de Roberta Anastase, Sever Voinescu si liderii partidului.

"Solutia cea buna este compromisul si cautarea unui minim consens. Or pentru a face posibil acest lucru, e clar ca trebuie sa cedam ceva. Noi nici macar nu ne-am cerut scuze pentru incidentul absolut penibil de la numararea voturilor, iar Opozitia evident ca nu va ceda, ba mai mult, va transforma acest incident intr-un lucru mult mai grav decat parea sa fie la inceput", a afirmat el.

Descarca fisierul audio in format MP3

In opinia sa, ideea ca PDL trebuie sa ofere lectii Opozitiei "nu e sanatoasa si nu ne va ajuta" partidul: "Daca vrem ca mesajul transmis de presedinte sa devina o realitate efectiva, undeva trebuie sa cedam, pentru ca Opozitia nu se va urca in aceasta barca fara a primi ceva in schimb. Poate ca nu e nevoie de o retragere a Robertei Anastase, poate ca e nevoie de o explicatie publica, asta n-a venit nici macar pana acum".

Cristian Preda a explicat ca PDL nu poate ramane blocat in "aceasta postura putin infatuata, de pedagog care da lectii, in conditiile in care casa arde".

"Poate ca nici nu-i nevoie de o demisie, ci de o explicatie publica serioasa, care sa insemne asumarea acestei erori. Dar daca nu incerci nimic si te tii doar cu nasul pe sus, nu o sa devii credibil", continua euro-parlamentarul PDL.

Intrebat cine ar trebui sa-si ceara scuze public pentru votul de la Legea Pensiilor, Cristian Preda a raspuns: "Actorii sunt cunoscuti, e vorba de Roberta Anastase, eu, personal as fi incantat ca si prietenul meu, Sever Voinescu sa explice public ceva. Ar fi foarte bine ca sefii mei de la PDL sa explice ceva convingator in aceasta privinta".