Suspendarea presedintelui nu mai este o problema de actualitate, a afirmat, duminica, liderul social-democratilor, Victor Ponta. "Nu cred ca este si ca va fi vreodata o problema de actualitate. Cred ca suspendarea unui presedinte, indiferent cum il cheama (...), trebuie facuta atunci cand acesta incalca procedurile constitutionale. La Legea pensiilor semnatura presedintelui pusa pe o lege fraudata ar fi fost o incalcare a Constitutiei si ma bucur ca, pentru prima oara, Traian Basescu si-a incalcat propriul orgoliu trimitand legea in Parlament", a spus Ponta la Pro TV, citat de Agerpres.

Liderul PSD mai spune ca o candidatura a sa la presedintia Romaniei nu este exclusa, dar este putin probabila, in special datorita faptului ca la alegerile prezidentiale din 2014 va avea 42 de ani, motiv pentru care simte "ca poate face mai mult", dar si pentru ca niciodata nu vrea sa mai conditioneze actiunile politice ale PSD de functia pe care o vor ocupa liderii. "Daca PSD poate sa acceada la guvernare cu un program social-democrat si conditia este sa nu fie Victor Ponta premier, o accept imediat", a adaugat el.

In negocierile cu liberalii, insa, Victor Ponta a precizat ca principala conditie este ca PSD sa dea premierul intr-o viitoare guvernare, indiferent cum se numeste acesta, existand mai multe variante in acest sens.

El a spus, in context, ca fostul premier Adrian Nastase nu va mai dori aceasta functie, pentru ca "viata nu merge niciodata inapoi".

Liderul PSD a dorit sa precizeze ca nu se va dezice de Ion Iliescu si Adrian Nastase: "Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt cei care au condus acest partid si aceasta tara si nu pot decat sa-mi doresc sa fiu mai bun", a adaugat Victor Ponta.