Traian Basescu nu a comentat foarte mult recentele declaratii critice facute de Andrei Plesu la adresa sa, invitandu-l pe fostul consilier prezidential la "decenta".

"Vad ca dl Plesu a facut o preocupare aproape zilnica legata de mine. Nu as vrea sa spun public lucruri care sa nu-i placa dl. Plesu despre cum l-am vazut eu ca si consilier. Il invit ala decenta. Este ultimul apel pe care il mai fac la Andrei Plesu", a afirmat seful statului, intr-un interviu acordat B1 TV.

Intrebat cum comenteaza declaratia de marti a lui Andrei Plesu, potrivit careia Basescu avea o forma de curaj pe care nu o mai are, presedintele a raspuns: "Curaj am, slava Domnului".

"Daca se refera la intratul in multime trebuie sa va spun ca nu ma feresc de multime. Dar atat timp cat stii reactia, ca fluiera...ca...ce rost are sa te duci in multime? e ca si cum ai provoca. E chestiune de bun simt", a continuat el.

Traian Basescu a precizat ca merge si acum "in restaurante, in magazine, dar nici nu a mai fost ocazia, in afara de Ziua Unirii de la Iasi, nu am mai avut ocazia sa ma mai duc undeva".