"Pe hartie, in fiecare an de trei ani de zile, Guvernul punea suma de 320 de milioane ajutoare pentru caldura pentru Bucuresti, iar acum aceasta suma este pentru toata tara", a declarat Sorin Oprescu la Realitatea TV. Primarul general spune ca va face totul ca bucurestenii sa nu plateasca in plus la caldura taind din cheltuieli.

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

"Vad cati bani am si la ce pot sa renunt (nu la investitii), unde ni se pare la toti ca aruncam banii pe garla, 5 lei, 10 lei...facem 100 de lei si o impartim la 450.000 de oameni care au nevoie de ajutoare, vedem ce ne da si Guvernul... vedem metodologia... Noi avem voie sa ridicam plafonul daca avem bani in Primarie".

Primarul general, Sorin Oprescu, a spus, joi, intr-o conferinta de presa, ca pretul la incalzire se poate dubla in Bucuresti, dupa ce Guvernul a eliminat subventia, dar Primaria Capitalei va incerca sa ii ajute pe cei cu venituri mici, dupa aparitia normelor metodologice ale actului guvernamental.

"Mi-e teama ca pretul la incalzire se poate dubla, Primaria singura nu poate acoperi gaura lasata de Guvern, vom subventiona in continuare, vom da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici, dar majoritatea bucurestenilor vor suferi o crestere destul de mare la factura", a precizat Oprescu, potrivit Mediafax.

Primarul a subliniat ca se afla intr-o "situatie imposibila" in prezent, pentru ca nu poate incepe calculele pentru cine va acorda subventie, deoarece Guvernul nu a emis normele metodologice la hotararea privind eliminarea subventiei.