Sorin Blejnar, seful ANAF, l-a acuzat intr-o emisiune la Realitatea TV, pe Victor Ponta ca incearca, prin actiunea in judecata intentata azi, sa distraga atentia opiniei publice de la controalele facute. Blejnar spune ca a facut controale doar la cele doua complexe si le-a extins si la furnizori, cum a fost cazul cabinetului de avocatura al deputatului PSD, Dan Sova, si a negat ca l-a acuzat pe acesta ca l-a sponsorizat cu o masina de curse pe liderul PSD. Seful ANAF mai spune cu nu s-a intalnit ci Said Baaklini la nunta lui Borcea.

"Verificarile s-au facut pentru perioada 2007-2009 si au vizat modul cum s-au cheltuit banii la complexele energetice Rovinari si Turceni. Este regretabil ca dl Ponta, care pretinde ca a fost procuror, incearca printr-o actiune mediatico-politica sa distraga atentia opiniei publice de la niste controale pe care le facem noi".

Liderul PSD Victor Ponta a depus vineri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar, presedintele ANAF, pe care ii acuza de "instigare la abuz in serviciu".UPDATE Reactia lui Valeriu Turcan, purtator de cuvant al presedintiei: "Domnul Ponta practic refuza sa se maturzieze. Presedintele nu doreste sa se lase angrenat in disputa politica pe care o creeaza in mod artificial. Crice eventuale suspiciuni care ar exista la adresa domnului Ponta trebuie clarificate de Domnia sa, dar nu prin politizare, amenintari ci prin buna credinta ... Care e diferenta intre domnul Ponta si domnul Nastase, care in 2003 dadea ordine cui sa i se faca dosare?"