Fostul premier Theodor Stolojan a declarat, vineri seara, la Realitatea TV, ca nu ar accepta acum o noua numire in postul de premier "fiindca actualul Guvern si-a facut treaba si trebuie sa si-o duca la capat".

Theodor StolojanFoto: HotNews / DP

Mai mult, democrat-liberalul si-a reafirmat pozitia de a nu mai candida la vreo functie in cadrul partidului "fiindca avem oameni tineri buni care vin din spate".

Impozitarea pensiilor sau a altor venituri care nu sunt impozitate, proprietatile care sunt impozitate prea putin etc. ar putea fi masuri de austeritate in cazul unei noi crize, declara Stolojan. Acesta sustine insa ca Romania nu e in situatia de a lua alte masuri de austeritate fiindca "are finantele publice sub control".

"Problemele Romaniei sunt angajamentele luate fata de FMI cum ar fi reducerea deficitului. Nu ar fi o tragedie cresterea deficitului, dar avem un acord si trebuie sa-l respectam, sau sa rediscutam toti parametrii acordului in cazul unei cresteri economice mai mici decat cea prognozata in momentul incheierii acordului", crede Stolojan care mai spune ca nu considera necesar ca Romania trebuie sa se duca la un deficit in jur de 1%.