Principesa Margareta si principele Radu Duda sunt invitati intr-o emisiune speciala la Antena 3. Acestia au comentat faptul ca birourile permanente au respins propunerea de a se tine o sedinta solemna a Parlamentului pentru ziua Regelui Mihai. "Parlamentul este suveran si nu-i comentam deciziile, dar s-a ratat o ocazie cruciala pentru viitorul tarii. Pierdem timp sa mergem inaine, sa fim alta tara", a declarat principesa Margareta.

Principesa MargaretaFoto: www.familiaregala.ro

Aceasta spune ca nu vede o legatura foarte stransa intre decizia de azi a Parlamentului si declaratiile recente ale presedintelui basescu la adresa regelui privind actul de la 23 august: "E ceva general in tara noastra sa nu avem curaj sa hotaram lucrurile frumoase. Poate este o tara ranita inca si nu am reusit sa facem mai bine pentru tara asta si sunt trista si pentru asta", a continuat aceasta.

Radu Duda a facut o paralela cu anii de dupa '89 cand "s-a spus ca s-a ratat o ocazie importanta de a se instala monarhia", dar la 21 de ani dupa, clasa politica actuala ii refuza regelui Mihai aceasta sedinta solemna.

Declaratii ale principelui Radu Duda:

  • "Daca dupa 21 de ani, politicienii nu gasesc inca motivatia sa-l invite pe rege sa vorbeasca in Parlament, cum vroiati dumneavoastra ca politicienii din '89 sa-l puna pe tron?! Am ajuns in NATO, in UE si nu ne impiedica nimeni sa fim demni", a declarat principele Duda.
  • "Noi suntem cei care pierdem si nu regele Mihai. Nu are legatura cu economicul sau cu politicul ci ratacirea aceasta permanenta, de trecere pe langa sansa... Cat de mult vom mai merge zambind atunci cand cineva ne face ceea ce nu trebuie... Ceea ce s-a intamplat azi este rezultatul unui vot sau ei sunt rezultatul nostru?..
  • "Traim un moment de iresponsabilitate. Nu numai noi suntem iresponsabili ci traim un moment de iresponsabilitate europeana sau planetara."
  • "Monarhia este posibila. Ea are posibilitatea de a salva ceva. Suntem aproape de un astfel de gest dar lipseste vointa la varf. Nu am sentimentul ca la varf exista oameni care sa fie de acord cu mine sau care sa inteleaga acest adevar."
  • "Povestea cu Constitutia este o bazaconie. Asa cum exista un articol care spune ca articolul 1 nu poate fi schimbat poate sa apara un alt articol care sa poata spune ca articolul 1 poate fi schimbat. Astea sunt trucuri juridice. Daca Carol I ar fi tinut cont de aceste trucuri nu ar mai fi facut Romania"