"In urmatoarele 2 luni de zile nu vom avea remaniere" a declarat luni la TVR Info deputatul PDL, Vasile Gherasim: "nu cred ca o remaniere va duce la eficientizarea activitatii; va dau un simplu exemplu: vine bugetul, in cadrul lui trebuie sa luam toate masurile pentru a-l adopta...". UNPR nu poate avea pretentii cu privire la structura Guvernului pentru ca orice modificare in structura Guvernului inseamna o prezentare in fata Parlamentului, a mai spus deputatul PDL.

Gherasim a explicat ca exista o remaniere simpla, care este atributul premierului si al presedintelui iar daca vorbim de o remaniere structurala atunci se va ajunge la votul Parlamentului. El a adaugat ca fiecare ministru in parte dintre cei 5 vizati de remaniere are realizari notabile.

Intrebat de relatia dintre presedintele Traian Basescu si PDL, Vasile Gresim a raspuns: "Domnul presedinte nu e suparat in totalitate pe partid, dar are motive avand in vedere ca o serie de proiecte de continut, cum ar fi reorganizarea administrativa, reducerea numarului de parlamentari sau revizuirea Constitutiei, de interes national major nu s-au realizat.

Deputatul PDL a mai spus ca: "niciodata presedintele nu a cerut remanierea premierului". Surse politice au declarat luni ca democrat liberalii asteapta ca remanierea guvernamentala sa aiba loc in cursul acestei saptamani. Potrivit acestora, in interiorul Coalitiei exista tensiuni pe subiectul numirii unor noi ministri. Sursele, citate de HotNews.ro, sustin ca remanierea ar fi fost amanata pe fondul pretentiilor UNPR-ului.

Conducerea PDL ar fi realizat deja o evaluare a minsterelor cu rezultate slabe. Potrivit surselor citate, propusi pentru remaniere sunt: Gheorghe Ialomiteanu (finante), Teodor Baconschi (externe), Valeriu Tabara (agricultura), Valerian Vreme (comunicatii) si Traian Igas (interne). Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat in urma cu doua saptamani la TVR Info ca remanierea guvernamentala se poate produce in orice moment.