Igas: Politia primariei nou infiintata va avea aceleasi atributii pe care astazi le are Politia Romana intr-o municipalitate
"Politia primariei nou infiintata va avea aceleasi atributii pe care astazi pe are Politia Romana intr-o municipalitate", a precizat Igas. Pe baza unei analize la nivelul ministerului, s-a luat decizia ca celor din politia locala li se vor reduce misiunile, sustine ministrul.
"Politia primariei, sa-i spunem asa, va avea acelasi obiect de activitate- patrulare, dirijare a traficului- doar ca comanda nu va mai fi la nivelul MAI prin Inspectoratul Judetean de Politie, ci va fi la nivelul primarului. Mai exact, primarul ii va spune politistului: "in seara asta, faci patrulare pe strada X, maine opresti circulatia pe strada Y, ca avem lucrari de infrastructura", iar seful acestei politii va fi numit de primar, din randul ofiterilor activi, dar cu acordul IGPR-ului. Deci, va exista o coordonare din partea IGPR-ului asupra politiei primariei", a explicat Igas.
"Cei care sunt astazi in politia locala vor asigura in viitor paza obiectivelor primariei respective, control pe disciplina in constructii, control pe mediu si eventual, alte activitati primite din partea primarilor", a continuat ministrul.
Igas a precizat ca politistii care vor trece in subordinea primariilor sunt ofiteri cu drepturi depline, care nu vor pierde la salarizare, nu vor pierde din dreptul si statutul pe care il au astazi". "Nu au nimic de pierdut. Cei care vor veni pe parcursul anilor urmatori in aceasta structura vor fi absolventi de scoli de subofiteri si ofiteri, pregatiti de MAI", a precizat Igas.
"Radarele vor ramane la Politia Romana", sustine Igas, insa circulatia in intersectii si dirijarea traficului vor intra in sarcina politiei primariei.
Intrebat daca soferii vor primi amenzi si din partea politiei primariei si din partea politiei romane, Igas a spus ca acest lucru va depinde de clasificarea drumurilor pe care acestia se afla.
"Daca e un drum national, e politia nationala, daca e un drum local, e politia primariei", a spus ministrul.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Ce se intampla cu banii cheltuiti de administratia publica locala pentru cursurile de formare organizate de Ministerul de Interne, pentru politistii locali de la ordine publica si circulatie ? In H.G. 1322/2010 privind regulamentul cadru de organizare si functionare al politiei locale scrie ca acestia trebuie scolarizati in termen de 5 ani. Ce se va intampla cu banii cheltuiti si cu oamenii scolarizati, conform unui ordin al ministrului Igas (vezi Ordinul 54/2011 al ministrului M.A.I.). Dar cu banii cheltuiti pentru aplicarea ordinului nr. 128/2011 al ministrului MAI pentru organizarea activitatii privind accesul politiei locale la baza de date a MAI... si alte aspecte neatinse de domnul ministru. Bani cheltuiti in zadar.