"ANI nu este un moft si nici un obiect de negociere al PDL", a declarat joi la TVR Info, ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Ea a negat si faptul ca ar exista o negociere a PDL cu UDMR privind modificarea Legii ANI contra regionalizarii.

"Nimeni din conducerea partidului nu a primit mandat pentru o asemenea negociere si eu sunt in conducerea nationala a partidului", a spus Sulfina Barbu.

"ANI este o institutie necesara Romaniei, care a fost infiintata destul de greu si care trebuie sa functioneze in continuare...o decapitare a acestei institutii ne-ar duce cu cinci pasi inapoi in relatia cu UE, eu voi sustine sa nu existe absolut niciun amendament negociat pe aceasta tema", a mai spus Sulfina Barbu.

Surse citate de HotNews.ro sustineau miercuri ca UDMR face presiuni prin intermediul legii ANI, pentru a determina PDL sa renunte la legile electorale si la reorganizarea teritoriala. PDL le-ar fi promis, verbal, partenerilor de coalitie ca vor vota, in Senat, modificarile la legea ANI, mai scria presa.