Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca nu crede in topul Forbes, care il plaseaza in fruntea topului celor mai bogati romani, deoarece nu intelege cum pot fi calculate astfel de clasamente intr-o lume "asa volatila".

Dinu PatriciuFoto: AGERPRES

Legat de pierderea procesului in care Traian Basescu l-a dat in judecata si a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", dupa publicarea unui film in care presedintele parea a lovi un copil la un miting electoral din 2004, Patriciu a spus ca acest lucru nu semnifica o lovitura pentru el si ca, inclusiv, la un moment dat, uitase de procesul pe care presedintele Romaniei i l-a intentat.

"Va marturisesc ca aveam o totala desprindere de aceste doua probleme pentru ca am constatat, cand presedintele a spus ca a lovit acel copil, era evident ca are un regret. Din clipa aia nu m-a mai interesat", a declarat Dinu Patric

Omul de afaceri a explicat ca in toata aceasta problema s-a simtit deranjat doar de oamenii care pretindeau ca ar fi mintit. "Eu am fost atins de faptul ca mi s-a spus de foarte multe ori ca as fi mintit. Eu nu am mintit. Am spus ce am vazut, inca din 2004", a spus omul de afaceri.

Intrebat cum isi scrie editorialele la cotidianul "Adevarul", Patriciu a spus ca el isi dicteaza gandurile, iar cineva le noteaza. "Onorariul meu din editoriale merge la fundatii", a explicat omul de afaceri.

In legatura cu situatia tensionata de la Realitatea, Patriciu a spus ca afacerea de la Realitatea a fost prost condusa mult timp. "Presa din Romania se afla intr-o criza profunda, intr-o situatie economica care nu-i permita sa creasca", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a recunoscut ca si Holdingul Adevarul are probleme de ordin financiar, pe care le rezolva actionariatul principal, care "vine cu bani de acasa".

"Daca cumva lumina de la capatul tunelului se stinge, nu mai continui", a adaugat Patriciu.