Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR 1, ca pe dreapta politica a ramas un spatiu pe care PDL nu il poate acoperi integral si ca ar fi necesara o structura de centru-dreapta in care ar putea intra si PNTCD, care poate fi un "vehicul de absorbtie" al electoratului monarhist, "destul de actual" in acest moment si reprezentat doar de "domnul Ion Iliescu, Catalin Voicu, Petre Roman".

"Ete foarte clar ca pe dreapta a ramas un spatiu pe care PDL nu-l poate acoperi integral si ca este nevoie de o structura de centru-dreapta care sa dea incredere. Ca o fi PNTCD, Miscarea pentru Romania, ceva poate fi. Trebuie sa recunosc ca este destul de actual curentul monarhist, ori PNTCD poate fi un vehicul de absorbtie a acestui electoral pe care nu-l mai reprezinta acum decat domnul Ion Iliescu, Catalin Voicu, Petre Roman', a spus seful statului la Televiziunea Publica.

Presedintele a precizat ca, personal, nu poate conta pe electoratul monarhist. "Eu n-am nicio sansa. Din pacate!", a spus in incheiere presedintele.

Liderii PNTCD Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu, Marian Milut au discutat joi la Palatul Cotroceni presedintele Traian Basescu. Ei au sustinut ca aceste discutii au vizat "problemele tarii".

Intrebat daca presedintele Basescu le-a propus taranistilor sa se alature 'miscarii populare', Vasile Lupu a raspuns: 'Nici intr-un caz', mentionand ca nu el a cerut primirea la Cotroceni.

Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu au fost rezervati in ceea ce priveste declaratiile la plecarea de la Palatul Cotroceni.

"Tot timpul venim si suntem optimisti", a afirmat Pavelescu, care a mai fost vazut la Palatul Cotroceni si saptamana trecuta. El a completat ca nu exista mai multe aripi in PNTCD si spera sa se inteleaga ca este vorba despre un singur partid.