Crin Antonescu a folosit sintagma "pensionara nesimtita" la adresa Rodicai Culcer, atunci cand a facut referire la interviul pe care presedintele Traian Basescu i l-a acordat, joi seara, directorului Directiei de Stiri al postului de televiziune public.

Atentionat de Ionel Danca, moderatorul emisiunii de la Realitatea TV, unde se afla liderul PNL cand a facut aceasta afirmatie, Crin Antonescu a replicat spunand ca el nu a facut decat sa reproduca o sintagma lansata si folosita de Traian Basescu, cea a pensiilor nesimtite.

Ulterior, Antonescu a explicat ca a facut referire la situatia de la TVR unde Rodica Culcer conduce departamentul de stiri, desi a atins deja varsta pensionarii.

Intrebat ce il supara asa tare la Rodica Culcer, Crin Antonescu a raspuns ca poate accepta ca la un post privat sa fie facut "ou si otet", alaturi de intreg partidul sau, "fara niciun argument, in mod mizerabil". "Dar ca pe banii mei, din impozitele mele, ei sa faca ce era Televiziunea Romana inaine de '89, de dimineata pana seara, aducand toti ratatii care nu au reusit in presa de pe piata, cum e Lupea, Mircea Marian...Deci, eu vorbesc de oameni platiti gras, din bani publici, ca sa faca politica de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a explicat liderul PNL.

Rodica Culcer a depus, la sfarsitul lunii iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR. Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR era valabil pana la 30 iunie.

Intrebati atunci care va fi situatia Rodicai Culcer in cadrul TVR dupa 30 iunie, reprezentantii Televiziunii Publice au raspuns: "In conformitate cu legislatia muncii in vigoare, orice persoana care indeplineste conditiile de pensionare poate solicita reangajarea prin cumul cu pensia. Este atributul angajatorului sa decida asupra aprobarii unei asemenea cereri".