Presedintele FRF Mircea Sandu a declarat luni seara, la Realitatea TV, legat de reclamatiile lui Adrian Mititelu potrivit carora mai multe persoane din conducerea fotbalului i-au dezafiliat abuziv echipa, ca acuzatiile care i se aduc nu sunt de coruptie, ci sunt acuzatii nefondate de abuz in serviciu.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Coruptia in fotbal e nedemonstrata pana acum. Totul se bazeaza pe o plangere a lui Mititelu; nu stiu de ce a spus abuz in serviciu", a spus seful FRF.

"Mititelu spune ca nu ne-a chemat in instanta, insa eu pot demonstra cu citatia ca Federatia Romana de Fotbal a fost citata ca parat. El nu avea voie, conform Regulamentului. Atunci, eu l-am atentionat prin inscrisuri: <>", a explicat Mircea Sandu.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal recunoaste ca e posibil sa fi cazut cazut in plasa unui Mititelu. "El a premeditat tot. Situatia care s-a creat cu DNA-ul este exagerata. Daca il dadea doar pe Piturca in judecata, nu aveam nicio problema", a spus Sandu.

Sandu se declara stupefiat ca in orase precum Timisoara si Craiova exista persoane "care distrug oameni, distrug fotbalul". "Eu de prin '92 o tinta", a declarat presedintele FRF.

Legat de incidentele de Ploiesti, de duminica seara, cand un sustinator al echipei Petrolul a patruns pe teren si l-a lovit pe George Galamaz, jucatorul Stelei, Mircea Sandu spune ca o parte din vina pentru ceea ce s-a intamplat la Ploiesti apartine conducatorilor.

"Nu ma simt vinovat fata de Galamz. Nu l-am sunat pentru ca nu avut timp", a adaugat Sandu.

Intrebat daca se considera vionovat de dezastrul din fotbal, Mircea Sandu a spus ca vina este a tuturor: "a jurnalistilor din sport, a antrenorilor, jucatorilor, suporterilor".

"Stiti ce spuneam acum 10 ani? Ca traim intr-o zona unde ar trebui sa cada o bomba si sa curete totul. O vina personala nu-mi gasesc, se pot gasi insa", a spus Sandu.

Seful FRF a mai spus ca se considera "destul de bun la ceea ce face, poate cel mai bun" si ca vina sa personala poate fi ca "lumea s-a saturat de mine, ca sunt de prea multa vreme".

In contextul celor mai recente evenimente din fotbalul romanesc si a acuzatiilor care i se aduc, seful FRF a precizat ca nu intentioneaza sa-si dea demisia.

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a fost audiat luni la DNA, cand va primi si materialul cu invinuirile care i se aduc in cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova, dosar in care mai sunt implicati Dumitru Dragomir (seful Ligii profesioniste de fotbal) si 10 membri ai comitetului executiv FRF.

Initial, Mircea Sandu trebuia sa ajunga vineri la sediul DNA, insa din motive obiective vizita sa a fost amanata pentru ziua de luni.

Adrian Mititelu, patronul echipei Universitatea Craiova, a reclamat mai multe persoane din conducerea fotbalului ca i-au dezafiliat abuziv echipa; considerand ca exista suficiente motive pentru ca solicitarea lui Mititelu sa se sustina, DNA a deschis acest dosar, punand sub urmarire mai multe persoane din conducerea fotbalului romanesc.