Sebastian Lazaroiu a declarat luni seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, ca toate partidele refuza legea asistentei sociale, inclusiv PDL-ul, deoarce "legea chiar impune ordine in sistem si atunci sunt si efecte colaterale".

Sebastian LazaroiuFoto: Agerpres

"Primarii nu se mai pot folosi de bani in scopuri electorale. E inadmisibil ca bugetul de stat sa fie folosit ca mita electorala", a spus Lazaroiu.

Legea are sanse mai mari sa treaca la Camera Deputatilor, dar situatia nu se va schimba, sustine fostul ministru al muncii, in mare parte deoarece "partidele nu vor sa ramana fara parghii in an electoral", a adaugat Lazaroiu.

Legat de revocarea sa din functia de ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu s-a declarat "usor stupefiat" de motivele demiterii sale.

"Mi-au spus ca motivul principal a fost ca am criticat partidul. Am fost confuz pentru ca nu mi-am amintit sa fi facut asta", a spus Lazaroiu, precizand ca nu a fost curios sa afle mai multe.

"Eu am fost convins ca a fost un pretext, versiunea publica. Nu vreau sa fac speculatii, dar a fost un alt motiv in spatele demiterii mele. A fost si o presiune din partid, in mod evident", a adaugat fostul ministru al muncii.

Lazaroiu a precizat ca premierul nu putea fi obligat, la acel moment, sa lucreze cu un om pe care nu-l mai vrea in echipa sa.

Presedintele Traian Basescu detine, in continuare, controlul in PDL si coalitie, sustine fostul ministru. "In PDL, foarte multi oameni il asculta, dar nu mai e ca alta data. Ca popularitate s-a mai erodat, e normal", a adaugat Lazaroiu.

Referitor la discursul Regelui Mihai din Parlamentul Romaniei, fostul ministru spune ca partea urata a evenimentului a fost reprezentata de comportamentul USL-ului, care a tinut sa politizeze evenimentul. Motivul USL a fost sa capteze elctoratul monarhist, a mai spus Lazaroiu.

Fostul ministru al muncii a vorbit si despre recensamant, pe care l-a catalogat ca fiind o "bila neagra pentru guvern si una si mai mare pentru Institutul National de Statistica" si prin urmare, seful INS, Vergiliu Voineagu, ar trebui sa-si dea demisia din functia pe care o ocupa, dupa finalizarea recensamantului.

"Recensamantul a fost prost gestionat. A fost o problema de comunicare majora, deoarece au aparut intrebari legitime in timpul recensamantului", a spus Lazaroiu.

Totodata, fostul ministru a declarat ca INS nu va putea spune maine cati locuitori sunt in Romania. "Dupa ce se termina perioada aceasta, seful INS ar trebui sa plece, a declarat fostul ministru.

In incheiere, Sebastian Lazaroiu a precizat ca nu crede ca o sa candideze la alegerile din 2012, adaugand ca, mai degraba, l-ar tenta inscrierea intr-un nou partid. "Politica pe care vreau sa o fac nu o sa fie in niciunul dintre partidele existente", a spus Lazaroiu.