Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat miercuri seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca cea mai mare problema a viitorului este productia de alimente, iar in viitor, cine va avea pamant, va fi foarte puternic in competitia internationala dintre state.

Valeriu TabaraFoto: Agerpres

Tabara a dat exemplul tarilor din regiunea Golfului, care au investit masiv in zone precum Anatolia sau tari precum Etiopia pentru a-si asigura stocurile de alimente necesare in viitor.

"UE a ramas in domeniul cercetarilor din agricultura cu 30 de ani in urma, in spatele unor state precum Brazilia, SUA, China sau Canada", a mai spus Tabara.

Vorbind despre agricultura din tara noastra, Tabara sustine ca Romania are nevoie de obiecte majore ale ei, nu ale Uniunii Europene, pe care mai tarziu sa le coreleze cu cele ale UE.

"Romania are potential agricultural mai mare decat Polonia, indiscutabil", a apreciat Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat sambata ca presiunea pe piata funciara romaneasca, inceputa de anul trecut, continua, dar ii sfatuieste pe proprietarii de terenuri sa nu vanda acum.

Oficialul le-a spus proprietarilor de terenuri sa creasca sistemul de ferme, promitandu-le ca problemele cadastrale o sa inceapa sa se rezolve inca din acest an. Pe de alta parte, Tabara a afirmat ca legea privind igienizarea terenurilor va fi sustinuta indiferent de unele interese politice.