Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat luni seara, la emisiunea Prim Plan, difuzata de TVR Info, ca Partidul Social Democrat risca, in acest moment, si in actuala configuratie politica, sa piarda sefia Senatului prin mutarea de revocare a lui Mircea Geoana. Totodata, Mitrea sustine ca Geoana si-ar fi gasit un sprijin in PDL, insa "il va pierde in zielele urmatoare".

Miron Mitrea in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Principalul motiv e modul cum activeaza Geoana in interiorul partidului. Relatia de putere din partid a provocat asta. Cred ca a ajuns intr-un conflict cu cei care conduc partidul", a spus Mitrea, adaugand ca vizita lui Mircea Geoana in SUA nu ar fi cantarit foarte mult in decizia de revocare.

Senatorul PSD a mai spus ca l-a sfatuit pe Mircea Geoana, inca de acum trei luni, sa sa se retraga din orice functie, precizand ca sfatul sau ramane valabil si in situatia de fata.

Conducerea PSD a hotarat luni inlocuirea lui Geoana cu Titus Corlatean la conducerea Senatului, Geoana declarand ca solicitarea partidului este "o decizie profund gresita, o greseala strategica majora", lasind sa se inteleaga ca nu va renunta singur la functie.