Victor Ponta a declarat marti seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, ca nu va accepta ca decizia din BPN, privind inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean, sa nu se aplice, precizand ca nu va face niciun pas inapoi in acest sens.

Totodata, liderul PSD a afirmat ca daca Comitetul Executiv va infirma aceasta decizie, el va demisiona si va convoca congresul.

"E posibil ca Comitetul Executiv sa infirme aceasta decizie, insa eu atunci voi demisiona si vom convoca congresul", a precizat Ponta.

"Decizia BPN a fost foarte clara, eu nu voi accepta niciodata sa nu aplic o decizie a BPN, nu fac niciun pas inapoi. Mergem mai departe cu cele doua lucruri, inlocuirea lui Geoana cu Corlatean, iar in privinta situatiei din partid, am sesizat Comisia de Integritate Morala a PSD", a spus Ponta, adaugand ca se asteapta ca luni sa aiba concluziile comisiei conduse de Dan Sova.

Liderul PSD a asigurat ca se va merge inainte cu ambele cauze, demiterea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului, dar si cu sesizarea Comisiei de Integritate a partidului in cazul refuzului lui Geoana de a accepta aceasta hotarare.

Mircea Geoana si-a pierdut sprijinul politic din partea PSD, sustine Victor Ponta, subliniind ca presedintele Senatului nu are, in mod oficial, nici sprijinul politic al puterii.

"Din partea PSD, nici a PNL, din partea USL, nu mai are sprijin politic. Daca PDL si UNPR decid sa il sprijine ei, asta doar ei pot sa zica. Inteleg ca oficial nu are sprijin politic nici de la putere", a explicat liderul PSD.

Legat de interventiile de marti ale lui Adrian Nastase si Ion Iliescu, potrivit carora PSD nu va insista cu revocarea lui Mircea Geoana, Ponta a declarat ca nu era cazul ca acest subiect sa fie deschis.

"Da, m-au suparat interventiile lui Adrian Nastase si ale lui Ion Iliescu de astazi. Nu mai era cazul sa redeschidem acest subiect. Nu avantajeaza PSD-ul", a spus liderul PSD.