E inadmisibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor: "Trebuie intrat cu el in Parlament si discutat pe articole ...ne-am inteles pe principii, nu pe articole de lege", a declarat lunila TVR Info, senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. Parlamentarul a mai explicat ca UDMR nu ar avea sanse sa treaca pragul parlamentar de 5%, daca s-ar accepta votul prin corespondenta.

Senatorul UDMR a spus despre comasarea alegerilor ca incalca principiul statului de drept. El a explicat ca omul simplu trebuie sa inteleaga ce alege: "odata comasate alegerile, eu nu le mai pot separa peste 4 ani... intai ar trebui sa avem alegeri parlamentare si pe urma cele locale, pentru ca in general rezultatul parlamentarelor influenteaza localele".

Coalitia de guvernamant a decis luni dimineata comasarea alegerilor locale si parlamentare pentru noiembrie 2012, precum si reducerea numarului de parlamentari pana la 388. Parlamentul va ramane insa bicameral, iar viitoarea legislatura ar putea avea 88 de senatori si circa 300 de deputati.

Emil Boc a declarat ca in coalitie s-au facut progrese importante pe tema comasarii alegerilor si a reducerii numarului de parlamentari si a evitat sa precizeze daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe aceste subiecte.