Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, vizavi de Mircea Geoana, ca acesta si-a dorit sa mai candideze o data la presedintie si a fost dezamagit de faptul ca nu va primit sprijin in acest sens

Victor PontaFoto: Agerpres

"Domnul Geoana a ramas foarte dezamagit ca a pierdut functia de presedinte al PSD, dar eu am castigat functia intr-un congres organizat chiar de el", a spus liderul PSD.

Intrebat la B1TV daca este constient de faptul ca PSD poate pierde funtia de la Senat, Ponta a raspuns: "Este posibil sa pierdem".

"Noi nu o avem oricum. Functia este a lui Mircea Geoana. Problema este cine ia functia", a spus Ponta.

"Functia de presedinte al Senatului nu este obiectivul absolut al USL. Noi ne-am construit sub aceasta uriasa alianta a opozitiei pentru a il schimba pe Traian Basescu din functia de presedinte, pe Emil Boc din functia de premier, pentru a guverna cum credem noi de cuviinta. Pentru asta este esential ca USL sa ramana unita", a conchis social democratul.

In replica, Mircea Geoana a declarat luni ca PSD risca, prin comportamentul lui Victor Ponta - "in mod evident nepregatit pentru o astfel de functie" - sa nu obtina 50% din voturi, in ciuda aliantei cu liberalii, care vor plati si ei pentru aceste decizii. El a declarat ca va astepta fara "mari sperante" decizia finala a partidului dar a avertizat ca Traian Basescu ar putea sa se doveasca "un mic copil" pe langa Victor Ponta.

Biroul Permanent National al PSD a hotarat luni, in unanimitate, sa sustina excluderea lui MirceaGeoana din partid, a anuntat presedintele social-democratilor, Victor Ponta, dupa sedinta conducerii PSD. Decizia BPN in privinta lui Geoana va fi supusa aprobarii Comitetului Executiv National al PSD, convocat pentru data de 22 noiembrie, a mai anuntat Ponta.