Seful ANAF Sorin Blejnar si-a continuat, luni seara, la TVR 1 tirula cuzelor la adresa lui Victor Ponta spunand ca "asociatia acestuia de automobilism" a primit ilegal bani, pe prestari de servicii fictive de la Robert Negoita, Umbrarescu si Sorin Ovidiu Vantu fiind vorba de o suma de peste 300 de mii de dolari.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Ponta are o problema personala cu ANAF-ul si cu seful ei. Probabil este deranjat de faptul ca am declansat acea campanie de verificare a TVA-lui pe tranzactiile imobiliare facute pe persoana fizica. Unul din cei mai mari evazionisti este vicepresedintele PSD Robert Negoita. Vorbim de zeci de milioane de euro.", a declarat Blejnar.

Cum ar fi luat Ponta acesti bani. Blejnar explica:

Dl. Ponta a beneficiat de sponsorizari nedeclarate pentru masinile de curse, spune Blejnar.

"Nu va pot prezenta acum dovezile, dar ele au fost trimise deja autoritatilor in drept. Sunt vreo 10 mii de miliarde de lei vechi, adica peste 300 de mii de dolari, de la Negoita, de la Umbrarescu si de la Vantu. Afirm in premiera ca a primit bani si de la Sorin Ovidiu Vantu. Firma de raliuri a domnului Ponta, care este un SRL, a facut niste prestari de servicii fictive catre Academia Catavencu si Cotidianul si si-a luat in fiecare luna bani buni de acolo", a declarat Blejnar.

Acesta explica ca a pilotul masinii pe care concura si Victor Ponta, Edwin Keleti, avea contract si incasa bani de la Academia Catavencu ca sa faca singur prima pagina a ziarului. In acest mod s-ar fi incasat lunar bani de la Academia Catavencu si Cotidianul intre anii 2007-2009.

"Banii de pe aceste plati fictive au intrat in contul SR-lui Automedia si din ei s-a sustinut hobby-ul domnului Ponta care a participat la curse intre 2009-2010. Nu poate fi vorba de donatie aici fiindca vorbim de un SRL si nu o fundatie, iar serviciile prestate au fost fictive. Am chitante cm firma Automedia i-a platit cazarea domnului Ponta la curse...", a incheiat Blejnar.