Victor Ponta a declarat in emisiunea "Ultimul cuvant" de pe B1 TV ca pesedistii au fost suparati pe Geoana ca, desi a pierdut prezidentialele din vina lui si alegerile din interiorul partidului, a dorit functii tot pentru el si nu a fost un om de echipa.

Victor PontaFoto: captura B1 TV

Seful PSD spune ca cel care a fost mereu alaturi de el in actiunea de excludere a lui Geoana a fost Liviu Dragnea si nu Ion Iliescu sau Adrian Nastase si spune ca atacurile lui Geoana la adresa lui Iliescu au fost facute la sfatul lui Cozmin Gusa pentru a-si crea o imagine de anticomunist.

Victor Ponta recunoaste ca partidul pe care-l conduce a iesit mai slabit din acest scandal, dar crede ca pe viitor va fi mai puternic. Acesta spune ca nici sondajele nu s-au schimbat semnificativ iar "USL are tot in jur de 55%".

Ultima sansa de suspendare a presedintelui Basescu

Victor Ponta a declarat la B1 TV ca actiunea de suspendare a presedintelui Basescu nu este doar una de imagine ci ca-si "doreste din tot sufletul" sa reuseasca "fiind ultima sansa de a scurta cu un an mandatul regimului Basescu" pana dupa alegerile din 2012.

"Pana acum noi ne-am batut cu guvernul, dar ne-am dat seama ca si domnul Basescu se batea cu guvernul si s-ar putea sa-i convina si sa se bucure ca-l dam jos. Acum, cand domnul Basescu este in razboi cu toata lumea: cu Parlamentul, cu Justia, cu Guvernul... cu toata lumea, din dorinta lui de a controla totul este cel mai potrivit moment pana la alegerile parlamentare. Scopul nostru este ca macar sa ajungem in plen cu suspendarea", a declarat liderul PSD.