Senatorul PSD, Miron Mitrea, a acuzat marti la TVR Info o intelegere intre Mircea Geoana si persoane din zona Executivului sau a Presedintiei. "Cei din PDL, UDMR, UNPR il vor pe Geoana jos de mult timp; se pare ca cineva de la Cotroceni sau Victoria vrea sa-l pastreze si ei sunt foarte nervosi; Senatorii de la PDL si UNPR fac "raie" la gandul ca pot lua functia de la Senat si nu li se da voie", a declarat Mitrea in emisunea Foc Incrucisat.

Senatorul PSD a mai declarat ca daca PDL - UDMR il vor mentine pe Mircea Geoana la sefia Senatului se vor justifica si acuzele ca este in intelegere cu cei de la putere. In caz contrar, Geoana va fi schimbat: "Exista un targ ca folosind aceste subterfugii procedurale sa-l pastreze pe Geoana acolo".

PSD nu e dispus sa piarda postul de presedinte al Senatului, dar este un cost pe care si-l va asuma, a mai spus Mitrea referindu-se la incercarea de inlocuire a lui Geoana cu Titus Corlatean la sefia Senatului.

Referitor la excluderea lui Geoana din PSD, Mitrea a spus ca daca era in locul lui Victor Ponta, ar fi rezolvat problema Geoana in primele doua saptamani dupa Congresul PSD. Miron Mitrea a acuzat actuala putere de o incercare de multiplicarea politica, inclusiv in jurul lui Mircea Geoana. Senatorul PSD a explicat ca acest lucru face parte din tactica politica de a crea un numar cat mai mare de partide astfel incat deruta sa fie cat mai mare:"Tactica este sa infiinteze mai multe partide, sa fie piata bogata ca dupa aceea sa pescuiesti cu plasa", a explicat Mitrea.