UDMR are baza morala politica pentru a cere functia de presedinte al Senatului, a declarat miercuri la TVR Info, senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. "Este o ocazie unica, cand UDMR poate solicita cu capul ridicat acest lucru, trebuie sa incercam; ar fi o orbire politica ca sa nu incercam sa fructificam aceasta situatie", a spus Frunda.

Referindu-se la contestatia depusa de Mircea Geoana la Curtea Constitutionala, Frunda a declarat ca are zero sanse sa castige la CCR, pentru ca nu are juridic calitatea de a se adresa CCR.

"UDMR are la ora actuala senatori care au capacitatea intelectuala, politica, profesionala si coloana vertebrala de a conduce Senatul Romaniei intr-un an care va fi un an cu turbulente politice; urmeaza alegerile, vor fi incercari de a influenta lucrurile pe cai nu tocmai ortodoxe, un senator UDMR care are cunostintele politice si constitutionale necesare pentru a tine echilibrul Parlamentului, de a fi previzibil, de a creste prestigiul Parlamentului ar fi o solutie ar fi o solutie viabila pentru Romania lui 2012", a mai declarat senatorul UDMR.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, miercuri, ca grupul Uniunii din Senat a decis sa propuna un candidat propriu la functia de presedinte al Senatului.

Frunda a spus ca senatorii Uniunii au discutat miercuri dimineata pe marginea posibilei revocari a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului si, intrucat nu au fost instiintati ca vor avea loc negocieri la acest nivel, au decis ca, daca va fi cazul, vor propune un candidat propriu la functia detinuta de Geoana.

"Daca suntem intr-o coalitie, iar partidul cel mare da primul-ministru si presedintele Camerei Deputatilor, atunci ar fi logic ca (...) functia de vicepremier si cea de presedinte la Senatului sa apartina UDMR", a afirmat el.