Mircea Geoana a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca episodul excluderii sale din partid l-a marcat, insa nu considera ca va ramane singur, "sunt multi care ma vor urma, daca ma voi hotari sa formez un nou partid politic", a spus Geoana. Despre Ion Iliescu, Geoana a spus ca presedintele onorific al PSD ar trebui sa inteleaga ca face mai mult rau partidului, decat bine.

Mircea GeoanaFoto: Agerpress

"Cred ca e nevoie de un alt proiect politic pentru Romania", a spus Geoana, precizand ca opozitia nu are prea multe sanse sa devina, in viitor, mai credibila. "Nu pot spune ce formatiune, dar ceea ce simt e ca exista o asteptare imensa pentru ceva diferit fata de ce inseamna partidele actuale", a adaugat el.

Intrebat ce parere are familia sa despre situatia creata, Geoana a raspuns: "Mihaela mi-a spus sa nu pun la suflet, iar fata noastra, Ana-Maria, mi-a zis <>".

"Ma intreb care este castigul? Te lauzi ca vrei sa suspenzi presedintele, dar dai pozitia de al doilea om in stat puterii. Si-au asumat un risc calculat, dar daca tragi linie vezi ca aceasta saptamana se sondeaza cu minus pe linie, pentru PSD", a mai spus Mircea Geoana.

Referitor la cel care va ocupa functia de presedinte al Senatului, Mircea Geoana s-a declarat convins ca "puterea isi va impune candidatul, iar opozitia va pierde, cu siguranta".

"Nu-l urasc pe Victor Ponta, dar n-am o parere buna despre el", a spus Geoana, adaugand ca desi "el are si parti bune, palaria de a conduce un partid atat de mare, e chiar prea mare pentru el".

Despre Ion Iliescu, Geoana a spus ca acesta l-a atacat in mod constant, "(...) m-a facut prostanac, atunci l-am injurat in gand, nu public", a spus Geoana.

"Poate ca ar fi bine ca domnul Iliescu sa inteleaga ca atunci cand vrea sa ajute, poate mai rau incurca. E marcat de momentul revolutiei.(...) El n-a putut sa treaca peste momentul din 2005, cand l-am batut la Congres. Traieste intr-o perioada de idealizare a propriului sau mandat", a adaugat el.

Intrebat ce parere are despre Cristian Tudor Popescu, dupa ce CTP a publicat un editorial in cotidianul Gandul, in care l-a numit "ultimul om in stat si cea mai mare lichea politica din ultimele doua decenii", Geoana a spus ca acesta "poate fi foarte acid, daca intra intr-o pasa proasta".

"Face afirmatii mult prea jignitoare. El este preocupat de cearta opozitiei. Cred ca limbajul sau e mult prea dur. Nu vreau sa intru in polemica cu el", a mai Geoana.

Citeste si: