Sorin Apostu, primarul suspendat al Clujului, ar trebui sa-si dea demisia, iar la Cluj ar trebui sa fie organizate alegeri, a declarat miercuri la TVR Info, deputatul PDL, Raluca Turcan. "Cred ca ar fi un pas politic corect, atat fata de partid cat si fata de clujeni", a spus Turcan. Deputatul a admis ca PDL a suferit o imensa pierdere de imagine la Cluj, ca urmare a faptelor de coruptie in care a fost implicat Apostu.

"Premierul nu poate fi invinuit de un caz de coruptie al unui om, chiar daca apropiat, pana la urma coruptia este individuala si sanctiunea ar trebui sa fie tot individuala; nu poti sa pui semnul echivalent intre Apostu si PDL sau intre Apostu si Emil Boc; este profund incorect", a mai precizat Raluca Turcan.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost suspendat din functia de primar in 25 noiembrie. El este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Calin Stoia, arestat si el.

Luni, 5 decembrie, Curtea de Apel Cluj a prelungit măsura arestării preventive pentru Stoia şi Apostu cu 30 de zile. Avocaţii au anunţat că vor depune recurs la Inalta Curte.