Noul acord privind disciplina bugetara, convenit vineri la Bruxelles "prelungeste si complica criza", declara europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

El a sustinut in cadrul emisiunii Foc Incrucisat de la TVR Info ca "pana la urma vom fi obligati sa alegem intre doua variante": revenirea la vechea Europa, fara euro, cu maxim 15 membri, cealalta solutie fiind ca toate tarile UE sa fie in zona euro.

"Solutia intermediara cu care ne amagim si noi e aceea ca e posibila o integrare cu diferite viteze, o Europa a celor 17, iata, acum o Europa a celor 23 si o Europa politica a celor 27... Publicul, pietele, societatile europene ne spun de ani buni ca nu vor aceste diferentieri, care au permis unora sa faca diferentieri mai intai pentru cei mari, apoi pentru cei slabi iar altora le-a permis sa speculeze asupra diferentelor de politici fiscale".

"Vom fi obligati sa alegem intre Vechea Europa sau suprapunere state membre -zona Euro. Eu, personal, sunt pentru optiunea suprapunere state membre -zona Euro", a precizat europarlamentarul PDL.

"S-ar putea sa traim o rasturnare politica fundamentala", a conchis Preda referindu-se la situatia din Europa